Ülkemizde popüler olmuş olan birkaç tane pickup modeli var. Bunlardan hangisini listenin başına yazarsın derseniz benim listemin zirvesi Nissan Navara olur. Defalarca ödül alan ve sınıfının en çok satanları arasında gösterilen seri için kötü bir haber de geldi.

1980’lerden beridir yenilenerek gelmeye devam eden seri için veda kararı alındığı açıklandı. Söylenen bilgilere göre Nissan Navara, Avrupa pazarından tamamen çekiliyor. Tabii ki bu demek oluyor ki marka bundan sonraki süreçte ülkemizde de yer almayacak.

Nissan Navara Veda Ediyor!

Aracın Avrupa satışlarının tamamen duracağını ve aracın Avrupa’dan çekileceğini belirten marka, konuya ilişkin detayları da verdiği açıklamalar yaptı. Zaten böyle bir kararın verileceğinin sinyalleri de İspanya fabrikasının kapanmasıyla verilmişti.

İspanya fabrikası kapanınca, bazı modeller için üretim hacmi de düştü. Bunun yanında pickup modellerine olan ilgi de bir hayli azaldı. Genel satış rakamları düşünce bir de üzerine üretimde küçülmeye gidilince, gözden çıkarılan ilk seri bir pickup serisi oldu.

Genel olarak zaten Avrupa’da pickup satışlarının düştüğünü de biliyoruz. Bu nedenle aracın üretimine Aralık ayından sonra tamamen son verileceği ve aracın 2022 tarihinden sonra satışlarının da duracağı açıklandı.

Hem üretim duracak hem de satışlar duracak. Sonucunda Nissan Navara macerası son bulmuş olacak. Tekrar hatırlatmak gerekirse söz konusu modeller, ülkemizde de satılan modeller. Bu modellerin ülkemizde de satışları duracak. Zaten yeni bir seri gelmeyecek.

Benzer kararlar diğer markalardan da gelebilir. Zira pickup modellerinin pazar payı giderek düşüş gösteriyor. Zaten pandemiden dolayı üretim sorunları yaşayan markalar küçülen pazardan çekilmek isteyebilirler. Bu gayet normal geliyor. Pickup lideri bu durumda kim olur onu görmek gerekiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version