Japon otomobil markası Nissan, ülkemizde satışı bulunmayan Leaf’in 2020 modelini ABD’ye getirmiş bulunuyor. Edindiğimiz bilgilere göre ise 2020 Leaf S, SV ve SL olmak üzere 3 farklı paket seçeneğiyle müşterilerini bekleyecek. S ve SV’nin ayrıca daha büyük batarya paketlerinin kullanıldığı Plus versiyonu da mevcut olacak. SL ise Plus’un tüm avantajlarını bünyesinde barındırmış olacak.

En ucuz versiyon olan 2020 Leaf S’te 40 kWh batarya kullanılacak. Bu araç için belirlenen fiyat ise 31 bin 600 dolar. Elektrikli olmasına göre bu fiyat kesinlikle makul.

3 farklı seçenek müşterileri bekleyecek

Diğer seçenek olan ve orta seviye şeklinde tanımlayabileceğimiz Leaf SV’nin fiyatı ise 34 bin 190 dolar. Bu modelde de S’deki gibi 40 kWh batarya mevcut. Eğer müşteriler Plus versiyonunu sipariş ederlerse Leaf S Plus’u 62 kWh batarya ile 38 bin 200 dolar karşılığında teslim alabilecekler.

Leaf SV Plus’un ücreti 39 bin 750 dolar, Leaf SL Plus’unki ise 43 bin 900 dolar.

Safety Shield 360 tüm modellerde standart

Evet, biraz da Nissan’ın 2020 model Leaf’lerde ne gibi değişikliklere gittiğinden bahsedelim.

İlk etapta göze çarpan yenilik Nissan Safety Shield 360 ismi altında toplanan çeşitli üstün güvenlik özelliklerinin standart hale gelmesi. Yaya tespiti halinde otomatik acil durum freni, geriye doğru giderken otomatik fren, şerit değiştirirken çarpışma önleme sistemi, kör nokta uyarı sistemi, şerit takip sistemi ve uzun far yardımcısı gibi özelliklerin toplamı Safety Shield 360 diye anılıyor.

8 inç dokunmatik ekran da aynı şekilde tüm araçlarda ortak kullanılıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version