Japon otomobil üreticisi Nissan, Toyota ve Ford gibi birçok marka ile kamyonet pazarında da rekabet etmesiyle biliniyor. Yenilenen Navara modeliyle hayranlarının gönlünü kazanmayı başaran şirket, şimdilerde yurtdışında hayli popüler olan ve araçları zorlu off-road şartlarına karşı uyumlu hale getiren Arctic Trucks isimli modifiye şirketiyle anlaşarak Navara’yı yeniden tasarladı!

Arctic Trucks imzasını taşıyan, daha sert ve dayanıklı bir mizaca kavuşan Navara kamyonet modeli ilk kez İngiltere’nin Birmingham şehrinde düzenlenen Ticari Araçlar Fuarı kapsamında görücüye çıkarıldı.

Bugüne dek daha çok Kuzey Kutbu bölgesindeki zorlu şartlara dayanabilecek kaşif araçlar geliştirmesiyle bilinen Arctic Trucks’ın modifiye ettiği modelin tam ismi ise Navara Off-Roader AT32 olarak kayıtlara geçti.

Yeni bir karter koruma modeli mevcut

Tamamen yeni bir süspansiyon kitinin kullanıldığı araba, normal Navara’ya kıyasla yerden 20 mm kadar yükselmiş. Aracın taban kısmında ise genişçe bir karter koruma malzemesi yer alıyor.

Artık yerden daha yüksek gidiyor

Yerden yükseliği 243 mm olarak kaydedilen aracın maksimum yaklaşma açısı da yükseltilerek 35 dereceye çıkarılmış. 32 inç büyüklüğündeki lastiklere eşlik eden 17 inçlik alüminyum jantlar, çöl ve kutup ortamında performanslı bir sürüş deneyimi vaat ediyor. Yapılan ek geliştirmelerle ise araba 40 mm kadar daha uzamış.

A sütununa takılabilen şnorkel sayesinde 800 mm kadar derinlikteki sulara girip çıkabilen yeni AT32, tekerleklerin üstündeki siyah plastik kemerlerle şık bir görünüme de kavuşmuş bulunuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version