Bugüne dek müşterilerin beğenisine sunulan tüm elektrikli arabalar ya minibüs, ya sedan, ya da hatchback kasa araçlardan ibaretti. Ancak görünüşe göre Nissan, bu gidişatı değiştirmeye kararlı.

Şirketin yeni çıkardığı üstü açılabilir Leaf konsepti, otomotiv eleştirmenlerinden geçer not almayı başardı. Nissan Leaf Open Car adı verilen bu araba, üstü açılabilir ilk elektrikli otomobil olma özelliğine de sahip.

100 bininci Leaf’in satışı şerefine tasarlandı

Nissan’ın böylesi güzel bir konsepti neden şimdi çıkarmış olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Bunun gerekçesi, Nissan’ın ana vatanı olan Japonya’daki 100 bininci Leaf satışını kutlamak isteyişi. İlk kez 2010 yılında görücüye çıkan Leaf, EV-12 konseptine ait platform mimarisinden güç alarak bugünlere kadar geldi.

Birinci nesil Leaf modelleri, halihazırda satılan Leaf’lara kıyasla daha sevimli ve tatlı bir görünüme sahipti. Aradan geçen süre zarfında Nissan, aerodinamik özelliklerini güçlendirdiği modelin dış görünümünde de önemli yeniliklere gitti. 2017 yılından itibaren de ikinci nesil Leaf araçları müşterilerin beğenisine sunuldu.

ProPilot Asistanıyla öne çıkıyor

Yol tutuşu ve hızlanışı daha da güçlendirilen yeni Leaf’ta Nissan’ın ProPilot Asistan teknolojisii de mevcut. 40 kWh lityum iyon batarya ile yaklaşık 245 kilometre menzile sahip olan araç, Leaf Open Car’a ilham kaynağı oldu. Bu hafta Japonya’da düzenlenecek olan özel bir etkinlikte üstü açık elektriklinin ilk kez görücüye çıkması bekleniyor.

DC Hızlı Şarj özelliğine ve 147 beygir güce sahip olması planlanan aracın satışa çıkıp çıkmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version