“Dünyanın en meşhur minibüsü” desek aklınıza ne gelir? Scooby Doo’da kullanılan “Mystery Machine” modelinin hemen ardından bir döneme damgasını vuran televizyon dizisi A Takımı’nda kullanılan, siyah ve kırmızı renkli GMC Vandura elbette.

Alman otomobil üreticisi Opel de son çıkardığı Zafira Life isimli minibüs modelinin sıra dışı güzellikte bir versiyonunu geliştirmek için düğmeye basmış bulunuyor. Ülkemizde de çokça izlenen A Takımı’ndaki minibüsten esinlenerek yapılan modifiye işlemlerinin ardından ortaya çıkan modele O-Team Zafira Life ismi verildi.

Çok daha sportif ve şık görünüyor

Dış görünümden başlayacak olursak minibüsün çok daha agresif bir çizgiye oturduğu söylenebilir. Ön tamponun üzerine konumlandırılan koruma demiri, yan cepheden tavana doğru uzanan ve spoyler ile birleşen parlak yeşil çizgi gerçekten göz alıcı bir güzellik oluşturmuş.

Koyu mavi, beyaz ve neon yeşili renklerinden meydana gelen minibüsün içinde ise Alcantara siyah deri koltuklar yer alıyor. İplik işlemelerinde ise yine yeşil renk tercihi söz konusu, ki bu hoş bir zıtlık oluşturmuş.

Öte yandan Insignia GSi’de karşılaştığımız spor koltuklar da aynen Zafira Life’a da taşınmış.

Motoru daha güçlü olabilirdi

Ancak kaputun altındaki güç ünitesi A Takımı hayranlarını hayal kırıklığına uğratacak cinsten. Çünkü araçta V8 motor bulunmuyor ve arkadan itişli değil. Bunun yerine 2.0 litrelik turboşarjlı dizel motor ve 8 ileri otomatik şanzıman yer alıyor. Üretilen 175 beygirlik güç ise tamamen ön tekerleklere iletiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version