Geçtiğimiz yıl liftback ve wagon kasa Insignia GSi modelini görücüye çıkaran Opel, şimdilerde GSi rozetini Corsa’ya da vurduğunu resmen açıkladı. Klasik Corsa modellerinin aksine 3 kapılı olması planlanan Corsa GSi, segmentindeki rakiplerine kıyasla çok daha hırçın ve albenili bir tasarıma kavuşmuş bulunuyor.

OPC’den esinlenildi

Aracın dikkat çeken özellikleri arasında daha da büyütülmüş hava akış kanalları, petek şeklindeki ön ızgara, kırmızı fren kaliperleri, krom egzoz ucu ve 18 inç büyüklüğüne çıkarılan jantlar yer alıyor.

Daha önce de OPC isimli performans paketlerinden aşina olduğumuz sportif şase üzerine inşa edilen Corsa GSi‘ın arka bagaj kapığının üzerindeki spoyler de gözlerden kaçmıyor. Bu spoyler görünüş olarak araca tarz katarken aerodinamiğini güçlendirip yere daha fazla yapışmasını sağlamış.

İç dizaynın fotoğrafları henüz paylaşılmadı

Şu aşamada yeni Corsa GSi modelinin iç kabinine ait herhangi bir fotoğraf paylaşılmış değil. Ancak araçta bedeni sıkıca saran Recaro koltuk modellerinin tercih edilmesi kuvvetle muhtemel. Bunun yanı sıra deri kaplamalı spor direksiyon ve yine deri kaplamalı vites topuzu da araçtaki yerini alabilir. Keza Corsa OPC‘den aşina olduğumuz alüminyum spor pedal takımı da cabası.

Satışlar yıl sonunda başlayacak

Yıl sonuna doğru yetkili satış noktalarında sergilenmesi planlanan Opel Corsa GSi, Corsa ailesinin en güçlü modeli olacak. Turboşarjlı 1.4 litrelik benzinli motorun 148 beygir güç üretmesi bekleniyor.

Ayrıca aracın 100 km’ye 8.9 saniyede çıkacağı ve en yüksek hızının 207 km/s olacağı da edindiğimiz bilgiler arasında.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version