PSA Grubu, Opel’in Almanya’daki fabrikalarında çalışan 3 bin 700 işçiyi 2020 yılına kadar işten çıkarmayı planlıyor. Opel’in işçi konseyi yöneticisi Wolfgang Schaefer-Klug konuya ilişkin yaptığı açıklamada işten ayrılmayı kabul eden işçilere erken emeklilik fırsatı ve ikramiye verileceği için şimdiden 2 bin kadar kişinin bu teklifi kabul ettiğini belirtti.

Muhtemelen önümüzdeki aylarda da geriye kalan bin 700 işçi işten çıkışını gerçekleştirecek.

Cuma günü düzenlenen basın açıklamasında konuşan Schaefer-Klug, “İşçilerin işten ayrılırken alacakları tazminat ve erken emeklilik giderlerinin toplam maliyeti hakkında herhangi bir endişem yok. Ancak bu kadar işçinin bir anda işi bırakması, mevcut iş yükünü karşılamakta zorlanmamıza sebep olabilir” dedi.

PSA, Opel’i GM’den satın almıştı

Bilindiği üzere bir Alman markası olan Opel, PSA Grubu tarafından General Motors’tan toplam 2.6 milyar dolar ücret karşılığında satın alınmıştı. Yaklaşık 20 yıldır zarar eden ve bir türlü kâra geçemeyen şirket, CEO Carlos Tavares tarafından hayata geçirilen acı reçeteler sonucu yüksek üretim maliyetlerini kısmaya çalışıyor. Bunun ilk yolu da işçi sayısını azaltmaktan geçiyor kuşkusuz.

Şimdilerde PSA, Opel’e 2020 yılına kadar kâra geçme hedefi belirlemiş durumda. Ancak Alman işçi sendikası IG Metall, sıkı pazarlıklar sonucu PSA’nın işini daha da zorlaştırabilir.

Opel’in Almanya genelindeki tüm fabrikalarında 19 bin işçi çalışıyor. PSA’nın yeni bir SUV modelini üretime sokmak istediği Eisenach fabrikasında çalışan işçi sayısı ise bin 800 olarak belirtiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version