Elektrikli ve hibrit otomobille son dönemde büyük fırtınalar koparmış olsa da gerçekçi olalım gerçek yıldızlar bildiğimiz kompakt modeller. Ve bu sınıf önümüzdeki üç yıllık dönemde çok önemli yeniliklere sahne olacak. Opel’in 2019 kompakt sınıf yenilikleri’ni mercek altına aldık.

Mercedes yeni A Serisi’nde yeni motor nesline geçiş yaparken Mazda benzinli bir motora dizel çalışma yapısı kazandırıp yüzde 30’a varan yakıt tasarrufu sunmaya çalışacak. Ford sadece 3 silindirli olan motorunda bile gerekmediği hallerde silindirlerinden birine mola verdirecek. Bu açıdan bakıldığında yeni kompaktların çevreyi ve tüketicilerin cüzdanını daha fazla düşüneceğini söylemek yanlış olmaz.

Bu açıdan bakıldığında çeyrek tonluk bataryalar olmadan da tasarruf edip çevreyi korumak mümkün görünüyor. Ayrıca artan asistan sistemler sayesinde daha üst sınıfların konfor ve güvenlik potansiyeline ulaşmak kolaylaşacak.

Opel’in 2019 Kompakt Sınıf Yenilikleri’ne Bakış

Ya Opel? Yeni Astra için hala belli bir süre geçmesi gerekiyor. O zamana kadar güncel Astra K nesli kapsamlı yenilikler geçirecek.

Bunlar arasında en PSA imzalı motorlar yer alıyor. Yeni tamponlar, ön ızgara ve ışık imzası ile fark yaratılırken, iç mekanda yeni nesil multimedya sistemi ve OnStar hizmetlerinin en yeni sürümlerine geçiş yapılacak. Tüm bunlar için 2019 yılını beklemek gerekecek.

Opel Astra; PSA imzalı 1,2 lt’lik 3 silindirli benzinli motor 110 ve 130 HP’lik olarak üretiliyor. Şu anda Crossland X ve Grandland X modellerinde görev yapıyor.

Golf VIII daha sportif ve basık bir hale gelirken boyutlar güncel nesilden farklı olmayacak. 2019 makyajında çekici tasarım korunurken motorlarda Fransızların imzası olacak.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version