Son dönemde elektrikli ve hibrid modellerin revaç bulmasıyla Hummer gibi markaların çağdışı kalmaya başladığını düşünüyor olabilirsiniz. Ancak özel araçlar geliştiren ABD menşeli Mil-Spec Automotive şirketinin modifikasyon işlemlerini henüz yeni tamamladığı MSA Launch Edition isimli özel yapım H1’i görünce fikrinizi değiştireceksiniz.

Fiyatı 220 bin dolar olarak belirlenen araç, orijinal H1’in çok daha lüks ve görkemli versiyonu olarak güç tutkunlarının beğenisine sunulmuş durumda.

Orijinal H1 modelini baştan aşağıya yenileyen MSA’nın son rütuşlarından sonra stok arabadan pek de bir eser kalmamış gibi gözüküyor. İlk etapta askerî maksatlarla kullanılan M998 Humvee modelinin 1992 yılında yenilenerek günlük kullanıma uyarlanmasının ardından H1’in bu denli değişim geçirmesine ilk kez rastlıyoruz.

Nitekim stok H1’lerin kaba ve hantal oldukları gerekçesiyle otomobil editörlerinden geçer not almayı başaramadığı da bir gerçek. Cüssesine kıyasla çok güçlü olmayan, inanılmaz derecede fazla yakıt harcayan ve manevra kabiliyeti sınırlı olan araç; aynı kategorideki SUV modelleriyle rekabet etmekten çok uzaktı. Neyse ki MSA bu sorunları gidermeyi başarmış bulunuyor.

Hızı elektronik olarak sınırlandırıldı

6061 T6 uçak malzemesi olarak da kullanılan alüminyum gövde ve seramik şasiye ev sahipliği yapan araçta Duramax 6.6 litrelik LBZ V8 turbodizel motor tercih edilmiş. 600 beygir güç üreten modelin şanzımanı ise Allison 1000 6 ileri otomatik vites. 0’dan 100 km/s’ye sadece 6.8 saniyede çıkan arabanın maksimum hızı elektronik olarak 168 km/s ile sınırlandırılmış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version