Aston Martin DB5 Junior, efsane serinin yeniden yorumlanmış olan özel bir versiyonu. Çocuklar için hazırlanan bu özel versiyon, bir nevi eski ile yeni nesli bir araya getiriyor. Öyle ki bir klasik son teknoloji ile donatılıp mini araç olarak çocuklara sunuluyor.

Ağustos ayında duyurulan araç için sevindirici haber şu ki yeni mini modelin sadece yurt dışında satışı yapılmayacak. Mini model ülkemizde de satışa sunulacak.

Aston Martin DB5 Junior Fiyatı ve Özellikleri

Serinin özelliklerinden söz ederek başlayalım. Standart araçta yer alan özel koltuklara sahip olacak olan çocuklara özel olan versiyonda retro tasarım birebir olarak yansıtılmış durumda. Özel üretim direksiyon, özel üretim ön konsol ile beraber eski nesli yeni nesle taşımayı başarıyor.

Motor kısmına geçildiğinde ise araç gibi mini bir elektrikli motor görüyoruz. 6.7 beygir gücünde olan elektrikli motor maksimum olarak 50 km/s hıza ulaşabiliyor.

Yani bir çocuk aracı için bu hızın yüksek olduğunu düşünebilirsiniz ama ikonik araç için daha düşük performans düşünülemez.

İlk parti üretimlerinin 2021 yılında başlayacağı söylenen Aston Martin DB5 Junior serisinin Türkiye’ye gelişi konusunda ise Aston Martin Türkiye Distribütörü D&D Motorlu Araçlar tarafından yapılmış olan bir açıklama var.

Yetkililerin yaptıkları bu açıklamaya göre araç Türkiye’ye de getirilecek ama üretimler özel sipariş üzerinden ilerleyecek. Yani aracı satın almak için önce sipariş etmeniz gerekiyor.

Tabii ki bunun için ciddi bir miktarı da gözden çıkarmak gerekiyor. Sadece 1059 adet üretileceği söylenen aracın fiyatı 46 bin dolar. Türkiye’den de verilecek olan siparişler için geçerli olacak olan rakam bu olacak. Hem sınırlı üretim hem de yüksek fiyatlarla koleksiyoncular için mini bir ikon aracı olarak değerlendirilebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version