Ford Transit Connect R120, ticari araç odaklı olarak en çok kullanılan serilerden biri olan Connect modellerinin özelleştirilmiş versiyonu olarak duyuruldu. Dıştan bakıldığı zaman bir ralli aracını andıran yeni özel üretim seri, MS-RT imzasını taşıyor.

Özellikle dış tasarım için önemli özelleştirmelerin olduğu seriye daha yakından bakmak istiyorsanız hiç zaman kaybetmeyelim ve aracın detaylarına geçelim.

Ford Transit Connect R120 Özellikleri ve Tasarım Detayları

Yeni araçta yapılan modifikasyonlarla beraber tip olarak seri, performans araçlarına benzetilmeye çalışılmış. Performans serisi araçlarda yer alan özelleştirmelerin yer aldığı araçta, daha kaslı bir görüntü için ön kısımda yeni bir tampon kullanılmış durumda.

Sis farlarının içerisinde bulunduğu bölüm çok daha keskin olan hatlarla bezenmiş durumda. Bu keskin hatları daha çok öne çıkarmak isteyen ekip, bunun için bazı özel kaplamalara da yer vermiş durumda.

Yan kısımlarda ve arka kısımda da kullanılan kaplamalar zaten ralli havasını katan oynama olmuş. Bunun dışında hem yan alt kısımlarda hem arka kısımda yeni agresif parçalara yer verilmiş ve böylece araç hem daha sportif hem de daha hacimli bir görüntüye sahip olmuş.

Dış kasa tasarımını tamamlayacak olan bir diğer hamle ise jantlar kısmında atılmış. Aracın jantlarında da OZ Racing özel tasarımının imzası bulunuyor. Bu özel tasarım Ford Transit Connect R120 modelinin motor kısmında ise standartlara bağlı kaldığı öğrenildi.

Aslında sınırlı sayıda üretilen özel tasarım bir araç ve performans serisi olarak gösterilen bir araç. Bu nedenle motorun değiştirilmesi düşünülebilir ama öyle yapılmamış. Özel versiyonda yine 120 beygir güce sahip olan 1.5 litre dizel motor kullanılıyor. Ek bir özelleştirme ile motorun güçlendirilmesi için çalışma yapılmadığı söylendi.

Daha kaslı bir tasarım görmek isteyen ve özel üretim araçlara ilgi duyan kullanıcılar için sadece 36 adet üretilecek olan bu serinin fiyatının da 34 bin dolar olduğu açıklandı. Ne kadar tercih edilir bir seri tartışılır.

 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version