Lada Niva, eskimeyen araçlardan biri olarak tarih listelerine yazılabilir. Aracın yıllardır satışta olmasına karşın serinin yenilik konusunda ise pek bir şey sunmadığını biliyoruz. Yıllardır ufak revizeler dışında seri, değişmeden yoluna devam etti. Şimdi ise Lada Niva Monster isimli özel bir versiyon ortaya çıktı.

Hemen bir konuya açıklık getirerek başlayalım. Bu özel versiyon, doğrudan marka tarafından sunulan versiyon olmadı. Zubr isimli bir Alman markanın, özelleştirmesi sonucu sunulan modifiye edilmiş bir versiyon. Ama tabii ki dağ keçisi ünvanlı seri, ana hatlarını koruyor.

Lada Niva Monster Nasıl Farklara Sahip?

Araç için ilk yapılan değişiklikler lastikler kısmında olmuş. Serinin standart lastikleri yerine Lada Niva Monster modelinde Hankook Dynapro dev lastikleri kullanılmış. Aracın yerden yükselmesini sağlayan lastiklerden birisi de yedek olarak bagaj kapağı üzerine monte edilmiş.

Yine çamurluk kısımlarında ve tampon kısımlarında da değişikliğe gidilmiş. Aracın hem tampon bölümleri hem de çamurluk bölümleri lastiklere uyum sağlayacak şekilde yeniden tasarlanmış. Böylece serinin hareketlerinde bir sınırlama olmasının da önüne geçilmiş.

Aracın ön kısmında da bir değişim söz konusu. Standart seride yer alan ızgara artık yok. Daha hoş duran ve farları daha iyi çevreleyen bir yapı kullanılmış. Burada farlarda da değişikliğe gidilmiş. Artık Lada Niva modelinde Monster versiyonu sayesinde LED farlar görmek mümkün olacak.

Alt kısımlardaki ek koruma plakaları, 235 mm yükseklik değeri, yeni vinç çeki bölümü, ek yan basamaklar, değişen egzozlar gibi artılarla beraber Lada Niva Monster44 bin Euro ile satışa sunulmuş.

Unutmadan aracın motor kısmında herhangi bir oynama olmadığını da belirtmek isterim. Motor yine 1.7 litrelik 83 beygirlik motor. Bu fiyata bu değişimler yeterli mi tartışılır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version