Volkswagen Passat modeline veda edeceğimizi biliyoruz. Ülkemiz için araç 2025 yılına kadar üretilecek ama resmi olarak seri 2023 yılında son bulacak. Peki, Passat gibi bir efsanenin yerini kim alacak? İşte o sorunun cevabı da geldi. Volkswagen ID.Vizzion modelleri Passat serilerinin yerini alacak.

Yeni araçların özelliklerinin neler olacağı konusunda yavaş yavaş ilk bilgiler de gelmeye başladı. Özellikle tarih konusunda yeni detaylar olduğunu söylemek lazım.

Volkswagen ID.Vizzion Yakın Zamanda Yollarda Olacak

Paylaşılan bilgilere göre konsept versiyon olarak tanıtılan bu serinin üretim versiyonunda isimlendirme Aero B olarak yapılacak. Konsept versiyona yakın özelliklere sahip olacak olan seri üretim versiyonu için isimlendirme dışında da detaylar var.

Bu detaylar arasında en çok dikkat çekeni ise menzil durumu. Passat serisinin yerini alacak olan elektrikli otomobil 700 km menzil sunarak sınıfının en iyilerinden biri olacak.

Menzil değeri 700 km olacak olan aracın 0-100 arası hızlanması ise sadece 5.6 saniye gibi bir değer olacak. Bunlar konsept modelde de görülen değerler olmuştu. Seri üretim versiyonda da aynı değerlerin korunması beklentisi var.

Menzil konusunda yüksek bir aralık sunacak olan aracın şarj konusunda da çok avantajlı olacağını ekleyelim. 84 kWh pil kullanacak olan seride özel bir hızlı şarj teknolojisi bulunacak.

Hızlı şarj sayesinde sadece 10 dakika içerisinde araç, 230 km kadar yol gidebilecek şekilde şarj olmuş olacak. Motor ve menzil konusunda çok iddialı yeni modelin teknolojiler konusunda neler sunacağı ise zamanla belli olacak.

Ayrıca çok bir zaman kalmadığını da ekleyelim. Çünkü paylaşılan bilgiler değerlendirildiği zaman Volkswagen ID.Vizzion modelinin 2023 yılında yollara çıkacağı görülüyor. Yani tam Passat bitecek ve yerine bu model gelecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version