Peugeot yenilenen ve imaj değiştiren SUV modeli 2008’i kamuoyunun beğenisine sundu. Tasarımcıları tarafından “Arzulanacak bir sanat eseri” şeklinde tanımlanan araç gerçekten de göz alıcı bir güzelliğe sahip. Girintili rüzgarlıklarıyla yatay eksende daha uzun gözüken model daha sağlam bir duruşa kavuşturulmuş.

LED gündüz farlarıyla hırçınlık kazandırılan aracın ön ızgarası, sadece elektrikli motora sahip versiyonda gövde rengini taşıyor. Diğer araçlarda standart olarak siyah renge boyanacak.

18 inç büyüklüğündeki jantlar gövdeye çok yakışıyor. Çamurluklarla lastikler arasındaki boşluğun bir tık daha büyümesi, aerodinamik değerlerini iyileştirmeye yaramış. LED ön farların ise opsiyonel olarak tüm paketlerde sunulacağı bilgisini paylaşmakta yarar var.

Her biri 2008 modeline özel olarak kataloglardaki yerini alan Elixir Kırmızısı, Vertigo Mavisi ve Füzyon Turuncu isimli renkler müşteriler tarafından tercih edilebilecek. Active paketinde kapı paneli dekorasyonu turuncu renkte, Allure paketinde ise mavi renkte olacak. Öte yandan en dolu paket olarak karşımıza Allure’un çıktığını belirtelim. Öte yandan tüm paketlerin GT versiyonları mevcut, bu seçenekte ise iç döşemelerin tamamında Alcantara derisi kullanılıyor.

Elektrikli versiyonu öne çıkıyor

136 beygir güce sahip elektrikli 2008’in 50 kWh kapasiteli bataryası mevcut. Vaat edilen menzil kapasitesi ise 310 kilometre. Batarya için Peugeot tam 8 sene veya 160 bin kilometre boyunca kapasitenin yüzde 70’ini koruma garantisi veriyor. WallBox ile 8 saat, Legrand Green Up fiş ile 16 saat, 100 kW’lık terminaller ile ise 309 dakikada yüzde 80 batarya dolum vaadi de var.

Share.

2 yorum

  1. Peugeot 2008 elektrikli seçenek ile gelmesi bebi sevindirdi. 5008 ve 3008 de olduğu gibi SUV kimliğini iliklerimize kadar işlemeyi başaran bir araç olmuş. Çıkışını sabırsızlıkla bekliyorum alacağım sanırm

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version