Renault beşinci nesil Clio modelini çıkaralı henüz 1 ay bile geçmemişken bir diğer Fransız otomobil markası Peugeot, 2019 Cenevre Otomobil Fuarı öncesinde iki yeni amiral gemisi modelini görücüye çıkardı. Baştan aşağıya yenilenen Peugeot 2018, Avrupa’da satışa sunulacak en etkileyici B segment modellerinden biri olarak pazara hayli iddialı bir dönüş yaptı.

Dış görünüm itibariyle akıllara tarz sahibi 508 fastback modelini getiren araç, tamamen LED’den oluşan ön farlara ve tampona doğru uzayan gündüz aydınlatmalarına ev sahipliği yapıyor. 17 inçlik çelik jantlarla üretim bandından inen arabanın tavanında siyah renk tercihi söz konusu.

2019 model Peugeot 208’in kabininde Fransız üreticinin muhteşem i-Cockpit tasarımı bizleri karşılıyor. Hayalet gösterge ekranının kullanıldığı arabayı satın alırken 5, 7 ve 10 inç büyüklüğündeki araç içi eğlence sistemleri arasında tercihte bulunabilmek de mümkün.

Kontrollerin çoğu entegre eğlence sisteminden gerçekleştiriliyor, bunun neticesinde fiziksel butonlar da en aza indirgenmiş durumda. Karbon fiber ve parlak siyah renklerin hoş bir zıtlık oluşturduğu kabinin en önemli öğelerinden birisi ise sportif direksiyon.

Üç silindirli 1.2 litrelik turboşarjlı benzinli ve 1.5 litrelik dört silindirli dizel motor seçenekleriyle gelen arabayı 5 veya 6 ileri manuel şanzımana ek olarak 8 ileri otomatik kullanabilmek de mümkün.

Tamamen elektrikten güç alan e-208 ise 136 beygir güce sahip ve 8.1 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Sahip olduğu 50 kWh’lık batarya ise 340 kilometre kadar bir menzil kapasitesi vaat ediyor. Tamamen şarj olması ise 5 saat 15 dakikayı bulabiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version