Peugeot 3008, en güçlü versiyonunda crossover karakterine performans eklemek isteyenlere keyifli bir paket sunuyor.

Peugeot 3008’i daha önce dergimizde BlueHDI motora sahip dizel verisyonuyla konuk etmiştik. Şimdi ise sıra 3008’in benzinli versiyonlarına geldi. Peugeot’nun başarılı satış rakamlarına ulaşan şık tasarımlı crossover’ı iki farklı benzinli motor seçeneğine sahip. Baz motor seçeneği olarak sunulan 1.2 litrelik PureTech üniteyle donatılan 3008’i muhtemelen önümüzdeki ay kullanmış olacağız. Bu sayımızda ise sizleri sadece GT=Line donanım paketiyle sunulan en güçlü versiyonla tanıştırmak istiyoruz. Ancak bunun hemen öncesinde 3008’in beğendiğimiz özelliklerinden bir kez daha bahsedelim.

Peugeot 3008’deki Malzeme Kalitesi Premium Rakipleri Aratmıyor!

3008, Peugeot’nun hem tasarım hem de kalite konusunda yaşadığı sıçramanın çok iyi bir kanıtı gibi. Modern görüntüsü ve i-cockpit mimarisiyle şekillenen futuristik kabiniyle bu sınıfın en albenili otomobillerinden biri olan 3008’deki malzeme kalitesi premium rakipleri aratmayacak cinsten. Ayrıca otomobilin sürüş kalitesi de bence sınıfının en iyileri arasında.

Peugeot 3008, sessiz ve konfor odaklı olmasının yanında sportif de hissettiren bir şasiye sahip. Otomobilin kıvrak ve kolay kontrol edilebilen yapısı sıkıcı olmaktan oldukça uzak bir sürüş karakteri ortaya çıkarıyor. Küçük tasarlanmış direksiyonun da otomobilin heyecanlı tepkilerinde önemli bir payı bulunuyor. 3008’in dizel versiyonunda dahi hissedilen kıvrak ve sportif karakter buradaki versiyonda daha da belirgin hale geliyor. Bunun en önemli sebebi ise sağ ayağınızın altında daha fazla güç bulunması.

3008’in en güçlü versiyonunda görev yapan twin-scroll turbolu THP ünite. 1.6 litrelik silindir hacmine sahip. Her ne kadar bu motorun gücü 308 GTi’da ve artık üretilmeyen RCZ,D 270 bg’lere ulaşmış olsa da, 3008 gövdesinde 165 bg’lik güç değeriyle karşımıza çıkıyor. Maksimum tork ise 1400 d/d’de 240 Nm. Tıpkı BlueHDI motor seçeneğinin otomatik şanzımanlı versiyonu gibi THP ünite de tam otomatik EAT6 şanzımanla birlikte sunuluyor. Bu kombinasyondaki motor şanzıman uyumu kusursuza yakın, ayrıca vites geçişleri de oldukça pürüzsüz gerçekleşiyor. Vites kolunun gerisindeki Sport butonuna bastığınızda 3008’in hem gaz tepkisi keskinleşiyor hem de şanzıman vites değiştirmek içi daha üst devirleri bekliyor.

Peugeot 3008 Direksiyon Tepkisi Fazlasıyla Keskin

Otomobilin direksiyon tepkisi ise çok keskin hatta bence fazla keskin. Bu durum düşük hızlarda çok çevik hissettiriyor, ancak hız arttıkça daha sakin bir direksiyon istememize neden oluyor.

En güçlü 3008, tahmin edeceğiniz gibi aynı zamanda en hızlı olan versiyon. 0’dan 100 km/s hıza 8.9 saniyede çıkan ve 3800 gamındaki en yüksek maksimum hıza ulaşabilen otomobil, performansı makul tüketim rakamlarıyla birleştirebiliyor. Ortalama tüketimi 5.7 litre/100 km olarak açıklanan otomobilde, günlük kullanımda 6.5-7 litre dolaylarında bir tüketim rakamı elde etmek mümkün.

En güçlü 3008’in listedeki en yüksek fiyat etiketini taşımadığını belirtmek isterim. Bu konuda en tepede hala GT-Line donanımlı 1.6 BlueHDI versiyon bulunuyor. 3008’in 1.6 lt’lik THP motor seçeneği ise 169 bin TL’lik bir etikete sahip.

Kaynak: Evo

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version