Peugeot Türkiye, Peugeot 5008 modeliyle her geçen gün daha da büyüyen SUV pazarında üç temel hedefe odaklanmış durumda: Markanın sınıf atlama stratejisini sürdürmek, SUV segmentine referans bir marka olmak ve SUV segmentinde podyumda yer almak. Peki, Peugeot 5008 fiyatı ne kadar?

Peugeot 5008’in Dikkat Çeken Özellikleri

Peugeot 5008, 2,8 metrelik dingil mesafesiyle SUV pazarında öne çıkıyor. 4,64 metre uzunluğu ile segmentinde ideal boyutlar ortaya koyan Peugeot 5008; Peugeot 3008’den 19 cm ve önceki 5008 versiyonundan ise 11 cm daha uzun.

Söz konusu boyut ve gövde orantılarıyla ideal dış boyutlar sunan Peugeot 5008, aynı zamanda sürücü ve beraberindeki yolculara son derece geniş bir yaşam alanı sunuyor.

Boyut artışına paralel olarak ikinci koltuk sırasında 60 mm daha fazla diz mesafesi sunuluyor. Aracın optimize edilen mimarisi sunulan paketin sadece bir parçasını oluşturuyor.

Peugeot 5008, Sınıfının En Yüksek Bagaj Hacmine Sahip

Peugeot 5008, 780 litre olan bagaj hacmi ile sınıfının en yüksek bagaj hacmini sunuyor. İkinci koltuk sırasındaki her biri uzunluk ve sırtlık eğimi ayarlı üç adet bağımsız katlanabilir koltuk son derece pratik bir şekilde katlanabilirken, üçüncü sıradaki bağımsız iki adet koltuk sadece katlanmakla kalmıyor aynı zamanda sadece 11 kg ağırlığı ve pratik mekanizmasıyla zahmetsiz bir şekilde yerinden çıkarılabiliyor.

Üçüncü sıradaki her bir koltuğun sökülmesiyle 39 litre ek bagaj hacmi yaratılmış oluyor. Katlanabilir ön yolcu koltuğu ile 3,20 metreye kadar uzunluğa sahip nesneleri taşımak için alan yaratılabilirken eller-serbest elektromotorlu bagaj kapağı ise kullanım kolaylığını destekliyor.

Kabin içine dağıtılan toplam 39 litrelik saklama alanlarıyla küçük eşyaların neden olabileceği kalabalık da ortadan kalkıyor.

Yeni Peugeot 5008 ürün gamı dört farklı donanım seviyesiyle üretiliyor. Active ve Allure temel donanım paketleri yanı sıra markanın son birkaç yıldır sürdürmekte olduğu üst gam stratejisini en iyi şekilde karşılayan GT Line GT versiyonları da ürün gamında yerlerini alacak.

Peugeot 5008 Fiyatı Ne Kadar?

Fransa’daki Rennes tesislerinde üretilen Peugeot 5008 fiyatı da belli oldu. Otomobil 153.900 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuluyor.

Kaynak: auto motor&sport

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version