Fransız otomobil üreticisi Peugeot gerçekten köklü bir geçmişe sahip. Günümüzdeki çoğu marka gibi onlarca yıldır piyasada var olan şirket, hayranlarının çok sevdiği ve unutamadığı efsane modeller geliştirmesiyle de biliniyor. Bu arabalardan birisi 504 coupe modeli. Firmanın yeni tanıttığı e-Legend isimli konsept de çok sevilen 504 coupe modelini hayli andırmasıyla dikkat çekti.

e-Legend, önümüzdeki Ekim ayında Paris Otomobil Fuarı‘nda ilk kez görücüye çıkacak. Bu tarih çok önemli, çünkü 504 coupe modeli tanıtıldıktan tam 50 yıl sonrasına denk geliyor.

Bugüne kadar geliştirilen en zor konsept!

Peugeot‘un yeni e-Legend konseptini tasarlayan ekibin başındaki Matthias Houssan, aracı “Bugüne kadar geliştirilen en zor konsept” olarak nitelendirdi. Bunun sebebi ise çok basit: Orijinal 504 modelinin çizgilerini korumakla fütüristik tasarım öğelerini birleştirmek gibi öncelikler arasındaki dengeyi tutturmak.

Neyse ki bu başarıldı, çünkü dış tasarımıyla “retro” izlenimi uyandıran arabanın kaputunun altında yenilikçi bir elektrikli güç ünitesi yatıyor.

456 beygir güç üretebilen araba, Peugeot’un iddiasına göre 0’dan 100 km/s’ye 4 saniyenin altında çıkabiliyor. Maksimum hızı ise 220 km/s olarak belirlenmiş. Gövdenin altındaki batarya paketleri zemine eşit orantıda yayılmış ve tam 100 kWh kapasiteye sahip.

Fiyatı ve çıkış tarihi net değil

İç kabinde yer alan 49 inç büyüklüğündeki ekranıyla dikkat çeken araba otonom özelliklere de sahip olacak.

Fiyatı ve ne zaman seri üretime gireceği gibi bilgiler ise merak konusu olmasına rağmen halen bilinmezliğini koruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version