Karbon sıfır dönemi yavaş yavaş yaklaşıyor. Markaların fosil yakıt kullanan otomobillere veda etme süreci hızlandı. Bu sürece dahil olacak markalardan birisi de Peugeot olacak. Zaten yakın bir zaman önce sadece elektrikli otomobiller üretmeye yöneleceği ortaya çıkan markanın, ne zaman bu yönde adım atacağı da netlik kazandı. Söylenene göre çok kısa bir süre sonra elektrikli otomobil dönemine geçiş yapılacak.

Peugeot, 2030 Yılında Tamamen Elektrikli Araçlar Sunacak

Yapılan son açıklamalara göre markanın 2030 yılından sonra tamamen elektrikli arabalar üretmesi söz konusu olacak. 2030 yılından sonra elektrikli modellerin sunulmasıyla içten yanmalı motorlara veda edilecek ama bu da kademeli olarak gerçekleştirilecek.

Başta Avrupa bölgesi için bir değişim söz konusu olacak. Avrupa bölgesinde tamamen elektrikli modellerin satışı başladıktan sonra diğer bölgeler için de aynı adım atılacak.

Markanın dönüşüm için ise bu yıldan başlayarak adım atması bekleniyor. 2022 yılında elektrikli otomobil sayısını çok ciddi bir şekilde arttıracağı bilinen Peugeot, 2023 yılında ürün gamınının %85’ini elektrikli otomobillerden oluşturmak istiyor.

Bu sadece Peugeot markasının bir adımı olmayacak. Artık evrensel bir şekilde birçok marka elektrikli araçlara yöneldi. Tamamen elektrikli araç üretmek ve tamamen elektrikli araç satmak isteyen markaların 2030 yılını genel bir hedef koyduğunu da anlıyoruz.

Tabii ki bana soracak olursanız geç kalınmış bir karar. Çok daha öncesinde fosil yakıtlara veda etmeye başlamamız gerekiyordu. Elektrikli otomobiller için teknolojik gelişmeler, alt yapı uyumluluğu derken süreç uzadı.

Ama gelinen şu son noktada elektrikli otomobillerin çok daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandığını biliyoruz. Bundan sonra da elektrikli modellere olan ilgi kademeli olarak artmaya devam edecektir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version