Ürettiği yüksek performanslı spor otomobil modelleriyle yakından tanıdığımız McLaren, önümüzdeki senenin ilk yarısında görücüye çıkarak yeni hibrid süper otomobilini resmen teyit etti. GT ve 720S modelleri arasında konumlanacağını öğrendiğimiz araçta yeni geliştirilen özel bir şasi de kullanılacak.

Basın mensuplarıyla paylaşılan resmî fotoğraflarda araç kamuflajlı olarak görülüyor. Dahası henüz plug-in hibrid motora sahip modelin ismini öğrenebilmiş değiliz. Bu zamana dek içten yanmalı motora sahip olacağı tahmin edilen aracın çevre dostu hibrid motordan güç alacağı ise McLaren tarafından henüz yeni doğrulandı.

2013’te tanıtılan P1 modelinden bu yana üretilen tüm McLaren modellerinde V8 motor kullanıldı. Ricardo şirketiyle ortaklaşa geliştirilen bu motorlar ya 3.8 ya da 4.0 litre büyüklüğündeydi. Fakat yeni “Yüksek performanslı hibrid” McLaren süper otomobili çiçeği burnunda bir turbo V6 motordan güç alacak. Tabii bu içten yanmalı motora bir de batarya ve elektrikli motor eşlik edecek. İsteğe göre sürücüler arabayı belli bir mesafe boyunca sadece elektrikle çalışacak şekilde kullanabilecekler.

Süper arabalarda çok önemli olan “hafiflik” kriterini karşılaması için araçta bol miktarda karbon fiber kullanılmış. Sanılanın aksine bu malzeme sadece hafif değil, aynı zamanda dayanıklı da.

2025 yılına kadar McLaren tam 18 tane yeni benzinli ve elektrikli motora sahip hibrid süper otomobil geliştirmeyi planlıyor. McLaren GT’yi andıran ve önümüzdeki sene tanıtılacağını öğrendiğimiz bu yeni model de bahsi geçen plan dahilinde geliştirilmiş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version