Yüksek performans için tasarlanan modellerini GTI adıyla piyasaya süren Volkswagen, şimdilerde bu GTI’ı bir markaya dönüştürmek için çok çaba sarf ediyor. Bu çabanın bir meyvesi olarak yollara çıkmaya hazırlanan ve Golf GTI’in küçük kardeşi olarak nitelendirilen altıncı nesil Polo GTI kesinlikle muhteşem gözüküyor.

Volkswagen strateji değişikliğine gitti

Hepimizin bildiği üzere VW önceleri halihazırdaki Polo modellerini modifiye ederek onları daha hızlı giden araçlara dönüştürüp GTI adıyla satışa sunuyordu. Ancak bu kez Volkswagen cephesinde önemli bir strateji değişikliği söz konusu. Nasıl mı? 2018 model Polo GTI, ilk günden beri bir GTI olarak tasarlandı. Kendi güç aktarım modülüne sahip olan Polo GTI’in süspansiyon ve direksiyon sistemleri de özel olarak geliştirildi.

Kaputun altında ise Golf GTI’in 2.0 litrelik turbo benzinli motorunun hafifleştirilmiş versiyonu kullanılmış. 197 beygir ve 319 Nm tork gücüne sahip olan bu motorla Polo GTI’in 7 saniyenin altında 0-100 KM/s’ye ulaşabilmesi mümkün kılınmış.

Altı ileri vitese sahip

İlk Polo GTI’lar 2018’in Mayıs ayında altı ileri vitese sahip otomatik şanzımanla satışa çıkacak. Eğer altı vitesli manuel şanzıman istiyorsanız, 2018’in sonuna dek beklemek zorunda kalabilirsiniz.

Alçaltılmış koltuk seviyesiyle çok daha sportif bir sürüş deneyimi vaat eden Polo GTI’da gelişmiş eğlence sistemleri de mevcut. Dokunmatik 6.5 inç büyüklüğündeki ekran standart olarak sunulurken, ücreti karşılığında 8 inçlik ekrana terfi edebilmeniz mümkün. Kırmızı renkli iç dekorasyon öğeleriyle kesinlikle nefes kesici.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version