Otomobil üreticileri tarafından hazırlanan bazı konseptlerin gerçekten “konsept” olarak kalması bazen en hayırlısı olabiliyor. Ancak söz konusu Porsche 911 Speedster modeli olduğunda aynı şeyi söyleyebilmek gerçekten mümkün değil. Alman lüks spor otomobil markasının doğum gününe özel hazırlanan iki koltuklu üstü açık konseptin seri üretime girecek olması bu yüzden sevindirici.

911 Speedster sıradışı tasarımıyla dikkat çeken yan aynalara sahip. Siyah krom ve platin çizgileriyle öne çıkan aracın 21 inç büyüklüğündeki çarpraz kollu jantları, Porsche’un bu konsepti tasarlarken 911 RSR ve GT3 R modellerinden esinlendiğini gösteriyor. Karartılmış gündüz farları ise modele kesinlikle hırçın bir görünüm katmış.

Kabinin içine girdiğimizde ise bizleri çoğunlukla kırmızı iplik işlemeli siyah deri karşılıyor. 911 Carrera 4 Cabriolet‘te olduğu gibi pencere çerçeveleri yere daha yakın hale getirilmiş. Bu arada modelin üstü kapanmıyor, sadece hafif bir bezle örtülebiliyor.

911 GT3‘ün gövdesinin kullanıldığı araç Cabriolet modeli olabilir, ancak kesinlikle çok özgün ve farklı. Karbon fiber kompozit tamponu, titanyum uçlu özel egzozları, 6 ileri manuel şanzımana güç aktaran 500 beygirlik performans canavarı motoruyla 9,000 RPM’e çıkabilen konsept insanı heyecanlandırmayı başarıyor doğrusu.

Şanslı müşteriler satın alabilecek

Porsche’tan yapılan açıklamada 911 Speedster modelinden sadece 1,948 adet üretileceği belirtildi. Bu, Porsche’un seri üretim bandından inen ilk modeli Porsche 356‘nın doğum tarihi olan 1948 senesine bir gönderme. Takvim yaprakları 2019’u gösterdiğinde Porsche’un yeni konsepti satışa çıkacak. Ancak halen daha fiyatı açıklanmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version