Porsche’nin 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda konsept olarak sergilediği Porsche Mission E konsept modeli artık neredeyse seri üretime hazır.

Porsche’nin Weissach tesislerinde test edilirken görüntülenen otomobilin hemen hemen hazır olması Porsche’nin bir an önce elektrikli otomobiller sınıfına dahil olmak istediğini ortaya koyuyor.

Porsche Mission E, Tesla Model S’e Rakip!

Tesla Model S ile rekabet edecek olan Porsche Mission E, 2018 yılında yollarda olacak. Aracın neredeyse tüm geliştirme çalışmaları son buldu. Hafif kamuflajlı yakalanan otomobilin tasarımında Panamera modelinden izler görülürken boyutlarının konsept modelle benzerlikler taşıdığı anlaşılıyor.

Aracın ön kısmında Porsche logosu konulmamış olsa da yeri boş bırakılmış ve bu da aracı ele veriyor.

Profilden küçük bir Panamera gibi görünen elektrikli model yere oldukça yakın bir gövdeye sahip. Aracın çamurluklarının bir hayli şişkin tutulması ise performans meraklılarını cezbedecektir.

Ancak asıl önemli detaylar arkada yer alıyor. Her ne kadar bu otomobil tamamen elektrikli bir model olsa da Porsche aracın arkasına egzoz çıkışları yerleştirmiş. Görünüme katkısı olsa da bu çıkışların hiçbir fonksiyonu yok.

530 km’yi aşan menzille satışa sunulması planlanan Mission E’de Porsche ilk kez 800 voltluk şarj sistemini kullanacak.

Günümüzde elektrikli otomobiller 400 voltluk bir sistem kullanırken Porsche yeni geliştirdiği bu sistem ile aracın pillerinin %80’inin 15 dakikada dolmasını sağlıyor. Özel bir porta ihtiyaç duyan yeni şarj sistemi sayesinde Porsche elektrikli otomobillerin daha da yaygınlaşacağından emin.

Kaynak: Otostil

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version