Almanya’nın Stuttgart şehrindeki Porsche Müzesi koleksiyonuna 3 yıllık bir restorasyon sürecinin ardından adeta küllerinden yeniden doğan 1964 yapımı 911 modeli eklendi. Sınırlı sayıda üretilen 57 numaralı Porsche 911, 8 Nisan 2018 tarihine kadar Stuttgart’taki müzede ziyaret edilebilir.

Kırmızı renkli bu göz alıcı coupe, 1964’ün Ekim ayında üretildi. 901 olarak da bilinen spor modelin atası sayılan araç, geçen 50 yılın ardından Porsche Müzesi tarafından keşfedildi. İlk bulunduğunda her tarafı pas içinde bulunan araba tamamen orijinal parçalar kullanılarak restore edildi ve müzedeki yerini nihayet aldı.

Model ismi sık sık değişti

Şirket tarihçesine bakıldığında Porsche 911’in aslında 356’dan sonra hayata geçirilen bir model olduğu ve 901 olarak adlandırıldığı görülüyor. Ancak 1964’ün sonbaharında üretimin başlamasıyla birlikte ortaya çıkan bir patent sorunundan dolayı Porsche, iki kapılı bu modelin ismini 911 olarak değiştirmek zorunda kalıyor.

Restorasyon tam 3 yıl sürdü

Aracı yenileme çalışmaları 1964’te üretilen orijinal modele mümkün mertebe sadık kalınarak gerçekleştirildiği için 3 yıl sürmüş. Pasların giderilmesi, eksik metal parçaların yeniden imal edilmesi gibi süreçler de eklenince Porsche 911 ancak geçtiğimiz günlerde müzedeki yerini alabildi. Motor, şanzıman, elektrik sistemi ve iç dizayn da aynı şekilde titizlikle elden geçirildi. Restorasyondaki asıl hedef yeni parça takmaktansa eskileri elden geçirmek olunca 3 yıl gibi bir sürecin normal olduğu pekala anlaşılıyor.

Eğer yolunuz Nisan ayına kadar Stuttgart’a düşerse kırmızı renkli bu güzelliği yerinde görmeniz mutlaka tavsiye edilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version