Lüks spor otomobil üreticisi Porsche, Panamera serisine dahil olan iki yeni modelini görücüye çıkardı. Geliştirilmiş performansıyla öne çıkan bu modellerin ismi Panamera GTS ve Panamera GTS Sport Turismo. Her iki modelde de aynı 4.0 litrelik V8 biturbo motor kullanılıyor. 460 beygir güç üreten arabaların tork gücü ise 620 Nm olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Büyük hacimli motoruna bakarak bu arabaların çok fazla yakıt harcayacağını düşünebilirsiniz, ancak Porsche sizi düşük yakıt tüketimi değerleriyle ters köşeye yatırabilir. Öyle ki Panamera GTS’in 100 km’de sadece 10.3 litre benzin harcadığı belirtiliyor. GTS Sport Turismo için bu değer yalnızca 10.6 litre. Emisyon çıkışı ise 242g/km.

Önceki modellerden daha güçlüler

Yenilenen çift turbolu V8 motorlar bir önceki modelde kullanılan güç ünitesine kıyasla 20 beygir daha fazla güç üretiyor. Üstelik Porsche’un açıklamasına göre standart olarak sunulan Sport Chrono paketine sahip her iki model de 0’dan 100 km/s’ye sadece 4.1 saniyede çıkabilecek kadar hızlı.

Hızlı ve öfkeli!

Bu arada Panamera GTS‘in çıkabileceği maksimum hız 292 km/s. Panamera GTS Sport Turismo ise en fazla 289 km/s hız yapabiliyor. Porsche’un özel çekiş yönetim sistemiyle donatılan sürekli dört çeker arabalarda 8 ileri PDK çift kavramalı şanzıman yer alıyor. GTS modellerinde üç çemberli adaptif hava süspansiyonu da standart olarak sunuluyor.

Fiyatı ve hangi pazarlarda satışa sunulacağı henüz bilinmeyen arabalar kesinlikle etkileyici bir dış görünüme sahip.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version