Geleneği korurken geleceği yakalayan nadir markalardan biri olan Porsche, önümüzdeki birkaç yılda farklı tarzlarda da olsa sportiflik ve performansı yine odağında tutacak.

Kasım ayında tanıtılması beklenen yeni 911’de her şey yeni ve bir o kadar bilindik olacak. Tasarımda ikonik unsurlar korunurken boyutlarda küçük artışlarla birlikte iç mekan da markanın son dijital çizgisine yaklaştırılacak.

Motor cephesinde 3,0 ve 3,8 lt’lik iki boxer motor temeli oluştururken ilk kez bu nesilde hibride geçiş de yaşanacak.

Nesil değişimiyle birlikte Porsche’nin güncel 911’e vedası bir Speedster ile olacak. Küçültülmüş ön cam, karakteristik hörgüçler ve hafifletilmiş karoserle birlikte koleksiyonluk bir 911 olan Speedster’de güncel 911 GTS baz alınacak.

Model yelpazesinde 718 Serisi ile ulaşılabilir ve 911 ile de kült iki ana spor modele sahip olan Porsche dönem dönem Carrera GT ve 918 Spyder gibi koleksiyonluk özel seri modeller de üretiyor. Ancak Alman markanın gündeminde 911 Turbo’nun üzerinde konumlandırılıp, Ferrari 488 Pista ve Lamborghini Huracan gibi modellerle rekabet edecek daha özel bir model de var.

Ortadan motorlu olması beklenen otomobilde boxer mı yoksa V tipi bir motor mu kullanılacağı ile ilgili iki teori var. Marka içinde bir kesim boxer motorun 911’e saklı kalması gerektiğini ve ortadan motorlu müstakbel sporcuda farklı bir karakter sunmak adına bir V8 tercih edilmesi gerektiğini düşünürken, bir kesim de boxer motorun Porsche’nin gerçeği olduğunu ve yeni modelde de kullanılması gerektiğini söylüyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version