Alman lüks spor otomobil üreticisi Porsche, 918 Spyder modelini piyasaya sürdüğünde 2015 yılının ortalarıydı. Aradan geçen süre zarfında yeni bir amiral gemisi çıkartmakta hiç de aceleci davranmayan Porsche‘a dair elde ettiğimiz bilgiler, firmanın elektrikli motor kullanma furyasına katılacağına işaret ediyor.

Yeni elektrikli süper spor otomobilin hibrid mi, yoksa saf elektrikli mi olacağı şuan için bilinmiyor. Ancak güç ünitesi ne olursa olsun, bu modeli 2025’ten önce göremeyeceğiz ne yazık ki.

Cenevre’deki fuarda resmen açıklandı

Porsche’un CEO’su Oliver Blume, 2019 Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında basın mensuplarına verdiği demeçte tüm bu bilgileri açıkladı.

Şirketin yeni bir süper araba tanıtmadan önce batarya teknolojisini hazırlamak için çalışmalar yürüttüğünü belirten Blume, bahsi geçen modelin sınıfının en iyisi olmasını istediklerinin altını çizdi. Batarya teknolojisinin gelişip olgunlaşması için 3-4 yıla daha ihtiyaç olduğunu, bu sayede sınırlı sayıda üretilen 918 Spyder’in mirasını devralacak yeni modeli ancak hazırlayabileceklerini söyledi.

1,000 kilometre menzille gelecek

Şuan için AR-GE çalışmaları devam eden model üretim bandından indiğinde 1,000 kilometre menzile sahip olacak. Mevcut bataryalardan yüzde 30 daha hafif olması planlanan pillerin geliştirilmesi için Volkswagen grubu en son Kaliforniya menşeli QuantumScape‘i bünyesine katmıştı.

Bu arada hibrid güç ünitesine sahip 911 modelinin çıkışına da en az 3-4 yıl var. Muhtemelen bu araç, Porsche’un ürün gamındaki nadide sanat eserlerinden Turbo S‘in bir tık altında konumlanacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version