Ingolstadt ve Stuttgart’tan gelen rakipler büyük ya da küçük makyajlarla döngülerini sürdürürken Münih yeni bir nesille karşımıza çıkıyor. Güncel modelin tarzını koruyan yeni nesilde farlar artık ön ızgarayla birleşmeyecek. Boyutlarda önemli değişiklikler yapılmazken uzunlukta 6 cm, aks mesafesinde de 2 cm civarında bir artış bekleniyor.

Otomobilin 5 Serisi’nden türetilen altyapısı sayesinde sürüş kalitesinin bir üst sınıftaki ağabeyinin seviyesinde olması hedefleniyor. Bununla birlikte söz konusu çeviklik olduğunda modelin sınıfının referansı olmayı sürdürmesine kesin gözüyle bakabiliriz. Bu çeviklikte yüksek ve çok yüksek dayanımlı çelikle alüminyumun akıllıca kullanılmasıyla elde edilen malzeme mühendisliğinin de büyük payı olacak. Zira bu sayede yeni BMW 3 Serisi hem daha rijit hem de hafif bir otomobil haline gelecek.

Güncel nesilde sıkça eleştiri alan kabin içi malzeme kalitesinin yeni nesilde çok daha ön planda tutulacağının sözünü veren BMW’nin yeni X3’te kullandığı malzemeler düşünüldüğünde bu sözün karşılığının olacağını tahmin etmek zor değil.

Jest kontrolü, dokunmatik ekran ve merkezi kumanda ünitesi iDrive olmak üzere 3 kontrol felsefesini bir arada sunacak modelde analog göstergelerin dışında dijital ekran seçeneği de olacak.

Motor seçeneklerinde başlangıcı 1,5 lt’lik 3 silindirli benzinli ünite yaparken 2,0 lt’lik 4 silindirli ve 3,0 lt’lik 6 silindirli motorların kullanımı sürecek. Benzin partikül filtresinin kullanımı dikkat çekerken, tüm motor seçeneklerinde emisyon ve tüketim değerlerinde yüzde 5 civarı düşüş hedeflenmiş.

Bu sonbaharda üretimi başlayacak olan yeni BMW 3 Serisi’nde ilk kez M3’e daha ulaşılabilir bir M Performance versiyonu sunulacak. Audi S4 ve Mercedes-AMG C 43 ile rekabet edecek olan M340i 360 HP gücünde olacak.

Dizel versiyon M340d ise 320 HP üretecek. Plug in hibrit versiyonlara önem veren güncel 3 Serisi’nde 330e ile bunu belli eden BMW, yeni nesilde de bunu sürdürecek. Ve hatta yüzde 100 elektrikli bir “i” versiyonunu da gündemde tutuyor.

BMW’den Yeni Ataklar Yolda

BMW elektrik enerjisini sadece düşük tüketim ve emisyon için değil, yüksek performans için de kullanacak. Gelecek nesil M3’te sıralı 6 silindirli benzinli motorla şanzıman arasında ek olarak 200 HP civarında doping yapacak elektrikli bir motorun kullanılmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor.

BMW, gücün depolanması için gereken bataryaların geliştirilmesini 2004 yılından bu yana kendi içinde sürdürüyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version