PSA Grubu‘nun Opel’i satın alması kimilerine göre büyük bir kumar. Yıllardan bu yana zarar eden bir markayı alıp kar eder hale getirmek kim ne derse desin büyük cesaret istiyor.

PSA Grubu’nda Hareketli Günler

PSA’nın bu hedefinde SUV’lar önemli bir rol tutuyor. Özellikle Peugeot ve Opel cephesinde. İkinci nesil 3008 ile hem Türkiye hem de Avrupa pazarında büyük bir başarı yakalayn Peugeot, modelin rüzgarını doğru kullanıp yeni bir ivme yakalamak istiyor.

Bu stratejinin ilk ürünüyse 1008 olacak. 1008 adı akıllara 1007’yi getirse de, Fransızların yeni modeli, 2005-2009 yılları arasında üretilen sürgülü kapılı sıra dışı küçük 1007’nin devamı değil. Bu yılın sonunda tanıtılması beklenen 1008, 4 metre sınırının altında kalan uzunluğuyla şehir kullanımına yönelik bir crossover. 4,16 metrelik 2008’den ayrılacak olan otomobilde sadece 3 silindirli motorlar görev yapacak. Kokpitin kumanda merkezi olarak 9 inçlik dokunmatik bir ekran düşünülürken sadece önden çekişli üretim gerçekleşecek. Keskin hatları ve hareketli tavan tasarımıyla dikkat çeken 1008’in Opel cephesindeki kardeşiyse Adam X olacak.

Peugeot 1008’den yaklaşık bir yıl sonra yollara çıkacak olan Adam X‘te de 150 HP’ye varan bir güç yelpazesi sunulacak.

Peugeot 3008’i Opel’de markanın kendi tasarım ve donanım özellikleriyle Grandland X olarak karşımıza çıkartan PSA Grubu, bir benzerini Peugeot 5008 için de hayat geçirecek.

Bu yıl bitmeden tanıtılması beklenen 7 kişilik Grandland X için isim önerileri arasında Omega X ve Monza X gibi Opel tarihine damga vurmuş köklü alternatifler de yer alıyor.

Peugeot’nun SUV atağını en doğru biçimde başlatan model diyebileceğimiz 2008’in ikinci neslinin 2019 yılında hazır olması bekleniyor. Yoluna önden çekişli olarak devam edecek olan yeni modelde keskin geometrik formlar kullanılırken boyutlarda uzunluk ve genişlik anlamında yarım sınıflık bir büyüme anlamına gelebilecek değişimler yaşanacak.

İkinci nesille birlikte ilk kez hibrit ve elektrikli versiyonlar da sunulacak. Yeni 2008 ile benzer bir dönemde karşımıza çıkacak olan platform kardeşi ikinci nesil Opel Mokka X, güncel nesline göre yumuşayacak. Yumuşamadan kastımız artık 4×4 aktarmanın sunulmayacak olması.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version