Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkması beklenen Land Rover’ın iki kapılı yeni lüks modeli Range Rover SV Coupe ilk kez görüntülendi. Üst düzey donanıma sahip yeni Range Rover’ın kar testindeyken casus kameralara yakalanması, fuar öncesinde aracın nasıl bir dış görünüşe sahip olacağı hakkında fikir sahibi olmamızı sağladı.

Bugüne dek cüsseli jipler üreten Land Rover’ın neden iki kapılı bir SUV modeli ürettiğini merak edenler olabilir. İngiliz otomobil şirketinin amacı, Rolls-Royce’un Cullinan isimli SUV’una karşı rakip bir model çıkarmak. Dört koltuklu ve iki kapılı Range Rover SV Coupe bu doğrultuda geliştirildi.

Aracın tam ortasından geçip arka koltuklara doğru uzanan ahşap konsol, yine arkadaki her iki koltuğu birbirinden ayırıyor. Normalde 3 kişinin oturabileceği alan yalnızca iki koltuk sığacak şekilde tasarlanmış. Ön ve arkadaki deri koltukların renkleri de farklı seçilmiş.

Ayrıca çekilen casus fotoğraflarda Range Rover SV Coupe modelinin iç alanının tıpkı dört kapılı gibi tasarlandığı görülüyor. Ancak araç yalnızca iki kapılı bir coupe modeli olacak.

Sınırlı sayıda üretilecek

Land Rover’ın Özel Araç Üretim Birimi’ndeki tecrübeli ustalar tarafından özenle, el işçiliğiyle üretilecek olan Range Rover SV Coupe’ye yalnızca 999 adet şanslı müşteri sahip olabilecek. Şuan için aracın fiyatı hakkında bir açıklama yapılmadı, ancak tahminler bu göz alıcı modelin 250 bin sterlin (Yaklaşık 1 milyon 320 bin TL) gibi yüksek bir ücretle satılacağı yönünde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version