Range Rover, orta boy SUV modeli Velar’ın yeni motor seçeneklerine ve çok daha gelişmiş güvenlik önlemlerine kavuştuğunu açıkladı. Buna göre Velar artık 275ps ve 625Nm tork değerlerine sahip D275 3.0 litrelik V6 dizel motorun yanı sıra P340 kod adlı 340ps ve 450Nm tork üreten 3.0 litrelik süperşarjlı V6 motor seçeneklerine sahip.

Lüks ve güvenlik bir arada

2019 model Velar satın almaya niyetlenen şanslı kişiler, Kvadrat lüks kumaşlı koltuğu da ücreti mukabilinde satın alabilecekler. Keza araca eklenen yenilikçi güvenlik önlemleri ve sürüş yardımcısı asistanları da cabası.

0 ila 180 km/s arası hızlarda aktif çalışabilen adaptif hız sabitleme ve direksiyon asistanı bunların arasında yer alıyor. Velar’ın artık şerit ortalama özelliğine sahip olduğunu da belirtmekte fayda var.

Stop & Go özelliğiyle donatıldı

Şerit ortalama özelliği, isminden de anlaşılacağı üzere aracın her iki şerit çizgisinin tam ortasında seyretmesini sağlıyor. Bu esnada öndeki araçla arasındaki mesafeyi de güvenli bir şekilde ayarlıyor.

Stop & Go fonksiyonu sayesinde öndeki araba ışıklarda durduğunda Velar da duruyor, sürücünün gaz pedalına dokunmasıyla yoluna kaldığı yerden devam edebiliyor.

Çarpışmayı önceden tahmin edebiliyor

10 ila 160 km/s hızları arasında çalışan acil durum freni de Velar’ın çarpışmayı önceden tahmin ettiği durumlarda devreye girme özelliğine sahip.

Aniden fren yapmadan önce sürücüyü uyaran ve harekete geçmesini bekleyen sistem, sürücünün geç davranması durumunda otomatik fren uyguluyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version