Renault, geleceğe yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 5 yılık plan sürecini açıklayan markanın hedefinde olan yeni Dacia modelleri, yeni Renault modelleri ve Lada modelleri konusunda açıklamalar yapıldı ve bazı konsept modellerin tanıtımı yapıldı. Renault EZ-1 bu modeller biri oldu.  

Özellikle kalabalık nüfusun olduğu şehirlerde dikkat çekecek olan araç, tamamen elektrikli oluşu ve mini yapısıyla da dikkat çekecek. O zaman konsept üzerinden nasıl bir araçla karşılaşacağımıza daha yakından bakalım.

Renault EZ-1 Özellikleri Hakkında Ne Biliyoruz?

Twizy modeli yerine düşünülen yeni minik canavar, 2.3 metre gibi bir uzunluğa sahip. Bu da aracın, boyutlarının ne kadar küçük olduğunu gösteriyor. İki kişilik olacağı söylenen elektrikli canavarda, tamamen geri dönüştürülmüş olan malzemelerin izlerini göreceğiz.

Araç içi panellerin neredeyse tamamı %50 geri dönüştürülmüş malzeme kullanılarak üretilmiş olan paneller olacak. Bu sadece paneller için geçerli olacak olan bir oran. Eğer aracın tamamını değerlendirecek olursak, %90-95’lik kısmın geri dönüştürülebilir malzemeden üretileceği de söylendi.

Motor, teknik donanımı, sahip olacağı sensörler, pil kapasitesi, menzil değerleri gibi değerleri belli olmayan yeni modelin sadece değiştirilebilir batarya kullanacağı açıklanmış durumda.

Değiştirilebilir batarya nasıl bir avantaj sağlayacak bunu seri üretim modelde göreceğiz. Filolara satış için de müsait olan bir model olarak dikkat çekecek olan Renault EZ-1 modelinin üretiminin ise 5 yıl içerisinde başlayacağı söyleniyor.

Seri 2025 tarihine kadar yollara çıkmış olacak. Yeni mobilize modelin ülkemize gelip gelmeyeceğini ya da ülkemizdeki satış fiyatının ne kadar olacağını zamanla öğreneceğiz.

Şu an satış konusunda ek bir bilgi yok. Çevreci araçlara güzel bir örnek olacak yeni minik canavar hakkında ek bir bilgi paylaşılması durumunda haberimize güncelleme vereceğiz. Bizi takip etmeyi unutmayın. 

https://youtu.be/ehkcm8x0uXs

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version