Fabrika çıkışlı ikinci el araç satışı, bize biraz akıllı telefon pazarını hatırlatıyor. Zira tıpkı akıllı telefonlarda olduğu gibi bir sistem söz konusu. Sahiplerinden alınan 2. el araçlar, fabrikalarda yenileniyor ve yenilenmiş araç olarak satışa sunuluyor. İşte bu konuda sevindiren bir gelişme yaşandı. Zira Renault fabrika çıkışlı ikinci el araç satışı için hazırlıklara başladı.

Öyle ki yapılan açıklamalara göre çok kısa bir süre sonra Türkiye’de de yenilenmiş 2. el araç hizmetleri kullanıma sunulacak.

Renault Fabrika Çıkışlı İkinci El Araç Satışı Yeni Yılla Başlayabilir

Yeni bilgilere göre Renault fabrika çıkışlı ikinci el araç satışı için 2023 yılında adımlar atmaya hazırlanıyor. Kesin tarihler belli olmamakla beraber sistemin 2023 yılının başında ülkemizde de faaliyetlerine başlaması bekleniyor.

Refactory adıyla bildiğimiz sistemde Türkiye’de ilk etapta 6 yaşına kadar araçların yenilenmesinin planladığı söyleniyor. İlk etapta 6 yaşına kadar olan araçlar için böyle bir sistem sunulacak olsa da sonrasında 10 yaşa kadar olan araçlarda yenileme sisteminin sunulmasının planlandığı da yine gele bilgiler arasında.

Zaten Renault tarafından benzer çalışmanın daha önce de yapıldığını gördük. Yani yenilenmiş 2.el araçlar için ilk adres Türkiye değil. Renault daha önce yeni sistemi Fransa’da uygulamıştı.

Flins isimli fabrikada, markanın 2. el araçları için yenileme hizmeti sunulmuştu. Araçlar fabrikada yenileniyor ve sonrasında da 2. el olarak satılıyordu. İlk etapta Fransa’da denenen ve çalışan sistemin sonrasında ise İspanya’da da karşımıza çıktığını gördük.

Ülkemizde de bu şekilde bir adım atılması, kesinlikle otomobil pazarını canlandıracaktır. Fakat Renault’un konu hakkında daha fazla açıklama yapmasını da beklemek lazım. Resmi açıklamalar geldikçe detaylar konusunda yeni değerlendirme yaparız.

Dediğimiz gibi şimdilik soru işareti olabilecek ve netleşmesi beklenecek çok detay var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version