Koleos’un motor seçenekleri 1.6 dCi 130 HP ve 2.0 dCi 4WD 175 HP oluşturuyor. Ama fiyat listesinde sadece 1,6 litre 130 HP’lik dizel motor görünüyor. CVT tipi şanzıman ise standart olarak geliyor. Nissan’dan gelen, sürekli değişken oranlı X-Tronic, vites geçişi olmadığı için konforu destekliyor.

Ani hızlanma isteklerinde ise motor devrini yüksek seviyede tutup motor gürültüsünü arttırıyor. Bu gibi durumda, sanal olarak ayarlanmış 7 ileri manuel oranı kullanmak mümkün. Vites koluyla manuel kullanımda yeteri kadar hızlı vites geçişleri elde edilebiliyor.

Renault Koleos Yakıt Tüketiminde de Ekonomik

Alt devirlerde canlı yapıdaki 1.6 dCi motor, yüksek hızlarda ve esneklik testlerinde makul bir tablo ortaya çıkartıyor. Ancak bu motorun performans odaklı bir yapısı yok. Koleos’un makul hızlanma isteklerini sağlarken yakıt tüketiminde de ekonomik olmasını sağlıyor. 6,3 lt/100 km’lik ortalama test tüketimi de otomobilin ekonomik olduğunu gösteriyor.

Renault Koleos’un Yol Tutuş Konusunda Gereksinimleri Karşıladığı Görülüyor

Önden çekişli olan otomobilin yol tutuş konusunda güvenlik gereksinimlerini karşıladığını görüyoruz. Çekiş gücü eksikliği hissedilmiyor. Yüksek karosere rağmen karoser salınımları aşırı derecede olmuyor. Salınımın gerçekleştiği durumlarda ise karoseri tekrar kontrol altına almak sorun olmuyor.

Yumuşak ayarlara sahip süspansiyon sistemi bozuk zeminlerde ve yol üstündeki engebelerde sürüşün biraz dalgalanmalı gerçekleşmesine yol açsa da konforu koruyor.

Koleos

Direksiyonun da ayaları konfor düşünülerek seçilmiş. Rahat yönlendirme sağlayan direksiyon sistemi sürücüyü manevralarda yormuyor. Otomatik park yardımcısı dikey ya da yatay park alanlarında kontrolü ele alıp sürücüyü de bu zahmetten kurtarabiliyor.

* 1,6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzımanla satılan Koleos, orta sınıf SUV’lar arasında mantıklı bir kombinasyon ve fiyat sistemiyle eli güçlü şekilde yarışa başladı.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version