Başta Avrupa bölgesi için geçerli olmak üzere, birçok otomobil markası sedan modelleri için radikal kararlar almaya başladı. Yakın zamanda Passat modeli için böyle bir karar alındığını görmüştük. Avrupa’nın en iddialı sedan modeli olmasına karşın Passat için yaşanan bu durumun ardından peşi sıra benzeri açıklamalar da gelmeye başladı. Şimdi de Renault bu konuda bir sürpriz yaptı ve Renault Talisman için yolun sonunun geldiğinin haberini aldık.

Yapılan açıklamaya göre aslında iddialı bir araç olan Talisman, için bir devir de kapanmış olacak.

Renault Talisman Üretimi Duruyor

Elde edilen bilgilere göre markanın iddialı sedan modeli için üretim durdu. Talisman gibi iddialı bir modelin üretiminin durması, bundan sonraki sedan ailelerinin geleceğini de etkileyecektir.

Passat kararı sedan ailesinin geleceği konusunda şüphelere neden olmuştu. Şimdi bir başka iddialı model Talisman için üretim durdurma kararının ortaya çıkması, resmen ikinci eşik oldu.

Sedanların yerine artık daha çok SUV modellerinin tercih edildiğini biliyoruz. Cross ve SUV serileri öne çıktığı için daha çok bu alana yatırım yapılıyor olması gayet normal.

Henüz gelecek planına ilişkin resmi bir açıklama yok ama Renault’un Tasliman’ın yerini dolduracak bir sedan modeli sunmasını da beklemiyoruz.

Dediğimiz gibi daha çok SUV ve Cross modellerine yönelme oldu. Burada Talisman’ın yerini doldurmak için yeni bir SUV ya da Cross modeline yönelim olabilir.

Tabii ki sedan araçlar için hala temsilciler var ama baştan beri söylediğimiz tüm gelişmeler ve bir bir sedan modellerinin üretimin durması haberleri, bundan sonraki süreç için de meraklanmamıza neden oluyor.

Bakalım Renault Talisman serisi sonrasında, başka markalardan da benzer üretimi durdurma kararları görecek miyiz?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version