Coupe tarzını yansıtan SUV modellerinin premium segmente hitap ettiği günler artık geride kaldı. Renault‘un son çıkardığı Arkana isimli yeni model, lüks görünümlü araçların da gayet uygun fiyatlarla satılabileceğinin canlı bir göstergesi gibi.

Bu hafta Rusya‘da düzenlenen Moskova Uluslararası Otomobil Fuarı‘nda görücüye çıkan Arkana, coupe benzeri tavana sahip bir kompakt SUV modeli. Daha fazla bagaj hacmi ve kabin içi yüksekliği arayanlara hitap eden araç, tarz sahibi duruşuyla öne çıkıyor.

Seri üretime girme ihtimali var

Fransız otomobil markası Renault, Arkana’yı şimdilik “Fuar aracı” olarak nitelendiriyor. Ancak ilerleyen günlerde aracın seri üretime girmesi söz konusu olabilir. Gösterişli yan aynalar muhtemelen modelin üretim bandından inmesiyle daha da büyüyecektir. Bunun dışında geriye kalan her şey aynen kalabilecek gibi. 

Henüz aracın iç dizaynını gösteren fotoğraflar elimize ulaşmış değil. Nitekim bu da Renault’un halen daha modelin içini görmemizi istemediği anlamına geliyor. Demek ki çalışmaların sona ermesine biraz daha süre var.

Renault’un son tasarım felsefesini yansıtıyor

19 inçlik büyük jantların üzerinde duran Arkana, Renault’un son tasarım dilini tamamen LED’lerden oluşan farlarıyla yansıtıyor. Arka tarafında çift egzoz çıkışına ev sahipliği yapan aracın bagaj kapağı üzerindeki stop lambaları da C şeklinde. 

Ülkemizde de satışa sunulan Captur‘un modifiye edilmiş platformu üzerine inşa edilen aracın teknik özellikleri halen bilinmezliğini korumayı sürdürüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version