Renault’un çok sevilen ve ülkemizde de sık sık yollarda görmeye başladığımız SUV modeli Captur kabuk değiştirdi. Fransız otomobil üreticisinin diğer modellerinden aşina olduğumuz tasarım çizgilerini taşıyan araç sahip olduğu yeni özellikleri ve üst düzey teknolojisiyle rakiplerinin işini zorlaştıracağa benziyor.

Yenilenen Captur sadece dış görünümüyle değil, çevre dostu motor seçenekleriyle de hayli iddialı. Renault’un E-TECH Plug-in adını verdiği yeni nesil plug-in hibrid motorun kullanıldığı araba, ayrıca Easy Link ve Renault Easy Connect ekosistemi adını verdiği yeni multimedya sistemine ev sahipliği yapıyor. Captur ile Renault’un hedefi sürücüsüz otomobillerin çağına giden yola ön ayak olmak.

Baştan aşağıya yenilenen Clio’da da kullanılan iç dizayn, yeni Captur’da neredeyse aynen yer alıyor. Akıllı kokpiti sürücünün hemen sağ tarafında konumlandıran Renault tasarımcıları gösterge paneli, ön konsol ve kapı panellerinde yumuşak kaplamalar tercih etmiş.

Ortada yer alan konsolda bir çift USB çıkışı ve 12V giriş mevcut. Yaklaşık 1,5 litrelik şişeyi saklama imkânı sunan küçük bir haznenin de bulunduğu arabanın iç tasarımı atletik ve dinamik bir dizayn anlayışını simgeliyor.

Arabanın eski Captur’dan 11 santimetre daha uzun olduğunun ise altını çizmek gerek. 18 inç büyüklüğündeki jantlar ve aerodinamik deflektörler de yüksek hızlarda sarsıntıyı azaltırken performans ve yakıt sarfiyatını iyileştiriyor.

Bu arada C harfi şeklindeki ön farlar tüm Captur modellerinde LED olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version