Elektrikli otomobiller her geçen gün bizi şaşırtmaya devam ediyor. İlk başlarda sıfır emisyon ve ekonomi amacıyla yollara çıkan elektrikli otomobiller, gelişen teknoloji sayesinde artık süperspor olarak da üretiliyor.

Rimac C Two Her Şeyiyle Sıra Dışı!

Hırvatistanlı Rimac markasının geliştirdiği C Two konsepti sıra dışı bir model. Aracın tekerleklerinde bulunan elektrikli motorlarının toplam gücü 1406 kW yani 1914 HP, üretilen tork ise 2300 Nm. Maksimum hızı 412 km/s olan araç, 0-100 km/s hızlanması sadece 1,85 saniyede tamamlarken 0’dan 300 km/s’ye 11,8 saniyede ulaşıyor.

Hızlı şarj özelliğiyle 30 dakikada şarj olan bu aracın sıvı soğutmalı bataryaları 650 km teorik menzil sunuyor.

Dördüncü derece yani kendi kendine gidebilen otonom sürüş sistemine sahip C Two’da 2 tane lidar, 6 tane radar, 8 tane kamera ve 12 tane ultrasonik sensör görev yapıyor. Bu ekipmanlar sayesinde aracın etrafı sürekli denetleniyor.

Yapay Zeka Özelliği

Konsept, yapay zeka özelliği ve geliştirilmiş sürüş destek sistemleri (ADAS) sayesinde otonom frenleme, şeritte kalma ve trafik pilotu gibi özelliklere sahip. Trafik pilotu özellikle yoğun trafikte otonom sürüş özelliği sunuyor.

Kısaca C Two, yoğun trafikte kendi kendine gidebiliyor. Ayrıca kaza anında öndeki aracın aniden durması halinde bu araç, direksiyonu kontrollü olarak boş şeride çevirerek olası bir kaza riskini azaltıyor.

Elektronik kontrollü bağımsız çift salıncaklı ön ve arka süspansiyon sistemine sahip C Two’nun ön ve arka tekerleklerinde 6 pistonlu fren kaliperleri var. Aracın iç mekanında deri ve karbonfiber malzemeler ağırlıklı olarak yer alırken 10,1 inçlik dokunmatik bilgi eğlence sistemi sunuluyor.

Rimac markasıyla ilgili aklında soru işareti olanlar için küçük bir hatırlatma: Aston Martin Valkyrie konsepti ve Jaguar için akü üreten Rimac, Renault’ya da multimedya sistemi geliştirmiş.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version