Uzun teker aralığına sahip Audi Q5 L’nin başı şu sıra yeni çıkış yapan Mercedes-Benz GLC L ile dertte! Neyse ki resmen tanıtımı gerçekleştirilen Alman lüks SUV modelinin uzun teker aralıklı versiyonu sadece Çin sınırları içerisinde satışa sunulacak.

Mercedes Benz mühendisleri bu yeni modelin teker aralığını 100 milimetre kadar uzatarak arka koltukta seyahat eden yolculara daha geniş bir iç hacim sunmayı başarmış. Bu sayede arabanın toplam uzunluğu 4 metre 76 santime çıkmış bulunuyor. Öte yandan genişlik ise standart modelle aynı uzunlukta: 1 metre 89 santim.

Standart GLC modelinin çıplak ağırlığı bir ton 790 kilogram olarak kayıtlara geçmişti. Daha uzun olduğu için GLC L’nin ağırlığı birazcık daha fazla olabilir.

Daha göz alıcı ve şık gözüküyor

Çin pazarı için piyasaya sürülen diğer çoğu uzun teker aralıklı modelde olduğu gibi, GLC L’nin dış görünümünde de standart modelden ayırt edilmesini sağlayacak bazı değişiklikler var. Mesela arka kapılar artık çok daha uzun gözüküyor ve SUV’un yan profilinde ciddi yer işgal ediyor.

Farklı motor seçenekleri var

Kaputun altına baktığımızda ise geri kalan her şey standart. Çin’de satılacak GLC modelleri toplamda 3 ayrı 2.0 litrelik benzinli turbo motora ev sahipliği yapacak: GLC 200 L 4Matic, GLC 250 L 4Matic ve GLC 300 L 4Matic modellerinin her biri sırasıyla 184, 211 ve 245 beygir güç üretecekler.

Sürekli dört çeker olan arabanın ürettiği güç, dokuz ileri otomatik şanzıman vasıtasıyla tekerleklere aktarılacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version