İkinci el araçların satışı için yakın zaman önce bir düzenleme çıktı. İkinci el araçlar için yapılan düzenleme sonrasında sıfır araçları ikinci el olarak satmanın önüne geçmek hedef ediniyordu. Buna göre bir galerinin bir bayiden sıfır araç alıp direkt satması da yasaklanmış oldu. Aracın satışı için 6 ay süre ve 6000 km şartı getirildi. Alınan bu karar sonrasında da en çok araç ilanı verilen Sahibinden sitesi ilanları için güncellemeler yaptı.

Sahibinden İlan Sitesinde Araç İlanları için Geçerli Olacak Yeni Kurallar

İlan sitesi, bu kararın ardından araç ilanları için yeni kurallarını yayınladı. Yayınlanan yeni kurallar, sitede verilecek olan ilanların 6 ay süre ve 6000 km şartına uygun hale getirilmesini sağlayacak. Kurallara bir bakalım.

  • Yetkili araç bayilerinin dışında kalan satıcılar ilan vermek istedikleri zaman, aracın durumu için seçilen kriterlerde sadece “ikinci el” seçimi gerçekleştirebilecek. Aracın km kısmına ise en az 6000 km girilebilecek.
  • İlan detay sayfasında da aracın sıfır mı ikinci el mi olduğunu gösteren durum çubuğunun üst sıraya taşındığını göreceğiz.
  • Otomotiv firmalarının yetkili bayilerin de sıfır araç ilanları açmaları mümkün olacak.
  • En önemli değişiklik ise fiyat karşılaştırması olacak. İlanı veren kişinin yazdığı fiyat dışında aracın distribütörü tarafından belirlenen 2022 Güncel fiyat listesi de gösterilecek. Bu şekilde alıcılar aracın sıfır hali ile fiyat karşılaştırmasında bulunabilecek.

Tüm yeni alınan kararların 15 Eylül itibariyle geçerli olacağı da açıklanan bilgiler arasında yer aldı. Sahibinden ilan sitesi tarafından da alınan bu kararlarla beraber ikinci elde abartı fiyatların önüne geçilir mi göreceğiz. Yasal düzenlemeler pazarı şimdiden etkilemeye başladı gibi duruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version