Elektrikli motosiklet üreticisi Zero Motorcycles, model kataloğuna yeni bir araç daha ekledi. SR/S adını taşıyan bu yeni motosiklet uzun menzil seyahatlerini sessiz motoruyla çok daha eğlenceli kılmaya aday. Geçtiğimiz yıl görücüye çıkan Zero SR/F modelinin elektrikli motorunu ve diğer bazı bileşenlerini ödünç alan yeni model daha göz alıcı bir tasarıma ev sahipliği yapıyor. Keza sürücünün yanı sıra bir yolcu daha taşıyabilecek şekilde tasarlanmış selesi cabası.

SR/S modeli Zero’nun geliştirdiği en rahat ve güçlü modeller arasında gösteriliyor. Performanstan ödün vermek istemeyen, ancak konfor alanını da korumak isteyenlere hitap eden motorun aerodinamik değerleri hayli iyileştirilmiş. Bu doğrultuda koltuğu da yükseltilmiş.

Bir önceki model olan SR/F’e kıyasla sürücüler hem verimliliği, hem de menzili yüzde 13 oranında arttırmış olacaklar. Standard ve Premium olmak üzere iki farklı pakete ev sahipliği yapan SR/S’in tam dolu batarya ile şehir içinde 260 kilometre mesafe kat edebileceği belirtiliyor, ki bu çok iyi bir değer.

110 beygir güç üreten motorun çıkabileceği en yüksek hız ise 200 km/s ile sınırlandırılmış. Elektrikli olduğu için motorun herhangi bir vitesu bulunmuyor, gaz elciğini çevirdikçe müthiş bir süratle hızlanıyor. Konu şarj etmeye geldiği zaman ise Zero Motorcycles’in iddiası, motorun 0’dan yüzde 95 oranında doluma Level 2 şarj adaptörü ile sadece 1 saatte çıkabileceği yönünde.

19 bin 885 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak olan Zero SR/s’nın Standart versiyonunda 3 kW Rapid Charger isimli hızlı şarj dolum aleti beraber geliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version