Geçtiğimiz haftalar içerisinde Cupra’dan gelen sızıntılar iddialı bir aracın hazırlandığını ortaya koymuştu. Cupra Formentor VZ5 olarak isimlendirilecek olan yeni iddialı araçların özel bir motorla beraber geleceği de belirtilmişti.

Söylendiği gibi 22 Şubat tanıtımı da gerçekleştirildi. Tanıtımda yeni araç için hem iyi haberler verildi hem de seriyi almak isteyenler için memnun etmeyecek haberler geldi.

Cupra Formentor VZ5 Özellikleri ile Dikkat Çekecek

Aracın tasarımında çok farklı bir yeni yüz yok. Yine bu seride de çok agresif bir görüntü var. Ön kısımda markanın logosunun yer aldığı çeperli ızgara bölümü öne çıkarken, yine o keskin farlar göz alacak.

Ayrıca alt kısmında yer alan panjur bölümünün de bir tık daha geniş olduğu gözükmekte. Arka kısımda ise boydan boya ihtişamlı stop lambası, VZ5 için hazırlanmış olan özel logosu ile kendisini gösterecek bir spor seri ile karşı karşıyayız.

Bu dikkat çeken görüntünün dışında araç ana modele göre daha da alçak olan bir araç. Ana modele oranla bakıldığı zaman 10 mm gibi daha alçak bir kasa kullanılmış ki bu da zaten serinin spor yönünü öne çıkarıyor.

Zaten aracın adaptif şasi kontrol sistemi var ve bu da yine otomobilin farklı seviyelerde amortisörler sunmasını sağlayacak.

Gelelim Cupra Formentor VZ5 içerisinde yatan canavar motora. Motor Audi Sport serisinde yer alan motor. 2.5L beş silindirli turbo motor, tam 390 beygir güç değerine sahip.

Bu değerle beraber araç 100 km hıza da sadece 4.2 saniyede ulaşıyor. Tabii ki burada 480 Nm tork değerinin de etkisi büyük. Maksimum hız ise 250 km olarak belirlenmiş ve bu kısımda herhangi bir sınırlama bulunmuyor.

7 ileri DSG şanzımanın kullanılacağı Cupra Formentor VZ5 için kötü haber ise sadece 7 bin adet üretilecek olması. Yıl sonuna doğru satışa çıkacak olan aracın fiyatı ise belli değil. Burada fiyat çok önemli çünkü dediğimiz gibi sadece 7 bin adet üretim yapılacak.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version