Toplamda 1 milyon 200 bin 500 adet araba satarak bir önceki yıla kıyasla satış rakamlarında yüzde 6.6 değerinde artış kaydeden Skoda için 2017 kesinlikle iyi bir yıl olarak geçti.

Ancak 2018 yılı da Skoda için ciddi fırsatlar barındıran bir sene olacağa benziyor. Öyle ki sırf Ocak ve Şubat aylarında toplam 196 bin 600 model satışı gerçekleştiren şirket, 2017 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 12.4 oranında artış yakalandığını kaydetti. Faaliyetlerine Volkswagen Grubu bünyesinde devam eden Skoda şimdi de önümüzdeki iki yıl boyunca 19 yeni araba modelini görücüye çıkaracağını açıkladı.

Vision X konsepti üretim bandına giriyor

Şirketten yapılan açıklamada Vision X isimli küçük crossover konsept modelinin üretim 2019 yılında üretim bandına gireceğinin de müjdesi verildi. Sıkıştırılmış doğal gaz, benzin ve tamamen elektrikli güç ünitelerine ev sahipliği yapacağı açıklanan Vision X, geçtiğimiz ay Cenevre Otomobil Fuarı‘nda görücüye çıkmıştı.

Vision X çıktığında Volkswagen tarafından satışı gerçekleştirilen diğer B segmenti crossover modellerinden geri kalır hiçbir yanı olmayacak.

Öte yandan 2019 yılında şirketin ilk plug-in hibrid modeli de satışa çıkacak. Skoda’nın amiral gemisi modeli Superb‘in plug-in hibrid güç ünitesine ev sahipliği yapması da planlar arasında. Öyle ki bu modelde Passat GTE ile ortak elektrikli motorun yer alması bekleniyor.

Citigo’nun elektriklisi de yolda

Tamamen elektrikten güç alması planlanan yeni Citigo‘nun da 2019 yılı itibariyle yetkili satış noktalarındaki yerini alması, Skoda’nın gelecek sene için hazırlandığı planlar arasında yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version