Faaliyetlerine VW Grubu bünyesinde devam eden Skoda, pazarın sürekli şekil değiştiren ihtiyaçlarına göre model geliştirme çalışmalarına kesintisiz devam ediyor. Son olarak AutoExpress‘e yansıyan bir haberde Çekoslovak asıllı üreticinin yeni bir küçük SUV modelini 2020 yılına kadar görücüye çıkaracağı, bu modelin Kodiaq ve Karoq isimli SUV’ların bir tık altında konumlandırılacağı ve Nissan Juke‘a alternatif olarak sunulacağı bilgisi yer aldı.

Volkswagen Grubu’nun MQB A0 platformu üzerine inşa edilmesi beklenen küçük SUV, Volkswagen T-Roc‘tan daha fazla iç hacim vaat ederek segmentinin en büyük modeli olmaya aday.

‘Gerekeni yapmaya hazırız’

Konuya ilişkin açıklama yapan Skoda CEO’su Bernhard Maier, İngiliz otomobil dergisine verdiği demeçte “Arabalarımızı her zaman için segmentin önce modelleri olacak şekilde tasarlamaya çalışıyoruz. Teker aralığı daha uzun, daha geniş diz aralığına ve iç hacme sahip araçlar üretmemizin sebebi bu. Yeni gelişen ve müşterilerin daha fazla rağbet göstermeye başladığı SUV segmentindeki pastadan pay kapmak için gerekeni yapmaya hazırız” ifadelerine yer verdi.

Sürekli dört çeker olmayacak

Diğer VW modellerinde de kullanılan üç silindirli motorların giriş seviyesi, dört silindirli 1.5 TSI benzinli ve 1.6 litrelik TDI dizel motorların ise üst paket araçlarda yer alması bekleniyor.

Manuel ve çift kavramalı otomatik şanzıman seçeneklerinin müşterilere sunulması da ihtimal dahilinde. Tavsiye edilen satış fiyatının düşük tutulabilmesi içinse yeni SUV’un sürekli dört çeker olmaması, sadece ön tekerleğe güç aktarması planlanıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version