Son yılların en hızlı büyüyen markalarından biri olan Skoda‘nın kompakt sınıftaki yeni modeli Scala, markanın Vision RS konsepti ilham alınarak geliştirildi.

Skoda Scala Çok Yakında!

Scala kelimesi Latince’de basamak veya merdiven anlamına gelirken sadece hatchback olarak tanıtılan bu aracın 2019’un ilk yarısında pazara sunulacağı belirtiliyor.

MQB A0 platformuna sahip olan Skoda Scala’nın geniş ızgarası, keskin farları, tamponları markanın yeni tasarım dilini oluşturuyor.

Uzatılmış arka cam tercih edildiğinde bagaj kapağında logo yerine Skoda yazısı geliyor.

Dingil mesafesi 2,64 metre olan Scala’nın uzunluğu 4,36 metre, genişliği 1,79 metre ve yüksekliği ise 1,47 metre. Tasarımıyla olduğu kadar geniş iç mekanıyla da iddialı olan Scala’nın tıpkı ağabeyleri Octavia ve Superb gibi sınıfının en geniş iç mekanlarından birine sahip olduğu belirtiliyor.

Scala’nın yatay hatlara sahip iç mekanında isteğe bağlı olarak 10,25 inçlik yeni nesil dijital gösterge paneli sunuluyor. Ayrıca 9,2 inçlik dokunmatik ekrana sahip olan araçta akıllı telefon ile aracın kapılarını açıp kapama özelliğini de içeren Skoda Connect uygulaması var.

Malzeme kalitesinin yerini aldığı Rapid’e göre arttığı belirtilen Scala’da ambiyans aydınlatması, ön ve arka koltuklarda 2 adet USB bağlantısı,renkli dikişlere sahip koltuklar yer alıyor.

Skoda Scala Motor Seçenekleri

Scala’da 5 farklı motor seçeneği var. 95 HP’lik 1.0 TSI seçeneğinde 5 ileri vitesli manuel şanzıman bulunuyor. 115 HP’lik 1.0 TSI ile 150 HP’lik 1.5 TSI ve 115 HP’lik 1.6 TDI motor seçeneklerinde 6 ileri vitesli manuel ya da 7 ileri vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman DSG yer alıyor.

Scala’da ayrıca 90 HP gücündeki doğal gazlı (CNG) 1.0 G-TEC motor seçeneği de olacak.

Güvenlik konusunda da iddialı olan Scala’da acil durum freni, yaya tanıma ve şerit takip sistemi gibi yeni nesil güvenlik sistemleri var.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version