Volkswagen’in Passat modelinde aldığı kararlardan sonra Skoda markası iyiden iyiye öne çıktı. Sedan konusunda Passat’ın yerini alacak olan marka, sadece sedan üzerinde çalışmalar sürdürmüyor. Aynı zamanda SUV modelleri için de atılımları başladığı duyuruldu. Hatta marka yeni aracının adını da açıkladı. İlk duyuruya göre yeni araç Skoda Kushaq olacak.

Başta Hindistan pazarını hedefleyecek olan aracın, isimlendirmesi konusunda da detaylar açığa çıktı. Ayrıca nasıl bir satış stratejisi de yapılacağı konusunda yeni açıklamalar geldi.

Skoda Kushaq Modeli için Bilinenler

Yeni araç için çok az teknik bilgi var. Nasıl bir kasa kullanılacak ya da nasıl bir teknolojiye yer verilecek gibi sorular yanıtsız. Buna karşın şimdiden yanıt bulan sorular da var. Bunların başında da platform geliyor. Son bilgilere göre araç Volkswagen MQB-A0-IN platformu üzerinden hazırlanacak.

Kamiq modelini andıracağını düşündüğümüz aracın, konsept modele sadık kalması durumunda nasıl bir motor kullanacağı da biliniyor. Eğer konsept modelin dışına çıkılmazsa, bu durumda 150 beygirlik 1.5 litre turbo motor göreceğiz. Bu modelde 250 Nm tork değeri olacak ve aracın maksimum hızlanması 195 km olacak.

Tabii ki bu Vision konsept tanıtımı sırasında söylenen bilgiler. Yani Skoda Kushaq illa ki bu motorla gelecek diye bir durum yok. Hatta bu motorun kesinleşmemiş olduğunu altını çize çize belirtelim. Zaten bunun için çok fazla detay belli olmadı dedik.

2021 yılının Mart ayı itibariyle tanıtımının da olacağı söylenen yeni Kushaq için hedeflenen pazar ise Hindistan. İlk etapta araç Hindistan’da satışa çıkacak. Ama sonrası için daha geniş bir alanda satılması söz konusu olabilir. Skoda tanıtım sırasında bundan söz edecek mi göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version