Çok daha güçlü ve görkemli bir SUV heyecanıyla fabrikalarında düğmeye basan Skoda, 2018-2020 seneleri arasında çıkaracağı modellerle ses getirme peşinde! Skoda’nın 2018 Model SUV’ları arasında hangi modeller yer alıyor?

Skoda’nın 2018 Model SUV’ları’na Genel Bakış

Avrupa’nın en eski otomobil üreticilerinden biri olan Çek otomobil üreticisi; Skoda Karoq RS, Skoda Arctic ve Skoda City SUV modelleriyle epey dikkat çekecek gibi görünüyor.

SKODA KAROQ RS

Kompakt sınıfın yeni SUV’u için bir performans versiyonu da gündemde. 240 HP güç ve 500 Nm maksimum tork üreten çift turbo beslemeli dizelle birlikte 6 saniye civarında bir 0-100 km/s hızlanması amaçlanıyor.

Yürüyen aksam ve frenler de güçlendirilecek. Karoq, ikisi benzinli olmak üzere toplamda beş adet motor seçeneğiyle sunulacak. Otomobil, önden ve dört tekerlekten çekişli olarak piyasaya sunulacak.

Teslimatların 2017 senesinin sonlarına doğru gerçekleşmeye başlaması bekleniyor.

SKODA ARCTIC

Yeti’nin yerini alan Skoda Karoq’un selefine göre 14 cm uzaması kompakt sınıfın alt sınırlarında yeni bir modele de yer açmış oluyor.

Yaklaşık 4,20 metre uzunluğunda olması beklenen ve hen önden çekişli hem de 4×4 aktarmalı sipariş edilebilecek olan Çekyalı kompakt SUV bir anlamda VW T-Roc’a daha hesaplı bir alternatif olacak.

Motor seçeneklerinin Skoda Octavia ile benzerlik göstermesi ve 90-150 HP aralığında olması bekleniyor.

Modelin muhtemel yollara çıkış tarihi 2019 senesi.

SKODA CITY SUV

VW Taigun konsepti aslında VW, Seat ve Skoda logolu üç model için düşünülmüş bir projenin başıydı. Ancak VW up! altyapısı yeterince modern bulunmadığı için proje revize edildi ve kısaltılmış MQB altyapısında karar kılındı.

2020 yılında yollara çıkması beklenen modelde önden çekişe yer verilirken, kapsamlı çevrimiçi hizmetler sunulacak.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version