Skoda’nın ilk büyük SUV modeli Skoda Kodiaq, sunduğu pratik çözümler kadar sürüş kalitesiyle de dikkat çekiyor.

Crossover ve SUV türündeki otomobillere olan ilgi her markayı bu segmentte otomobiller geliştirmeye itiyor. Yollarda hemen hemen her markaya ait en az bir SUV ya da crossover modeli görmek mümkün. Bugüne kadar müşterilerinin crossover taleplerini, Fabia Scout, Octavia Scout ve Yeti gibi modelleriyle karşılayan Skoda, gerçek anlamdaki ilk SUV modelini ise geçtiğimiz aylar içerisinde Türkiye pazarına sundu.

Skoda’nın Gerçek Anlamda İlk SUV’u

Evet, benim merakla beklediğim Kodiaq’dan bahsediyorum. Bu otomobile karşı olan ilgimin en büyük sebebi ise aylar önce katıldığım statik basın lansmanıydı.

Özenle hazırlanmış bu lansmanda ilk kez yakından inceleme fırsatı bulduğum Skoda Kodiaq’ın malzeme kalitesi, kabin özellikleri ve markanın Simply Clever felsefesine uygun pratik çözümler, Skoda’nın bu ilk gerçek SUV modeline karşı olan ilgimizi pekiştirmişti.

O gün, Skoda Kodiaq hakkında fikir sahibi olmuştuk, ancak sürüş kalitesi, benim için şu ana kadar gizemini korumaya devam etti.

Skoda Kodiaq’ın Sunduğu Pratik Çözümler

Son yıllarda ürün gamında belli bir kalite seviyesini yakalamayı başaran ve geçmişteki ucuz otomobil imajını tarihe gömen Skoda’nın bu ilk gerçek SUV modelinin sürüş özelliklerine geçmeden önce, tasarıma, kabin yapısına ve sunduğu pratik çözümlere bir göz atalım…

Tıpkı markanın diğer modellerinde olduğu gibi Kodiaq’ta da cesur tasarım oyunlarıyla karşılaşmıyoruz. Genele hitap eden temiz hatlar ve keskin kat izleri ile şekillenen gövdesinde iyi ayarlanmış proporsiyonlar sunan Kodiaq, markanın kendinden emin tasarım çizgisine sahip.

Kristal detaylar barındıran Full LED farları ve C şekilli stop grubuyla ışıltılı bir görünüm sunan Skoda Kodiaq, cömert boyutlarıyla da bu sınıftaki pek çok rakibinden daha cüsseli görünüyor. Uzunluğu 4.7 metreye yaklaşan, genişliği 1882 mm ve yüksekliği de 1676 mm olan Kodiaq, ayrıca 2791 mm’lik bir dingil mesafesi sunuyor. Neredeyse 2.8 metreye ulaşan dingil mesafesi, markanın iç hacim konusundaki cömert yaklaşımının Kodiaq’ta da aynen devam ettiğine işaret ediyor.

Skoda Kodiaq Yüksek Bagaj Hacimli

WW Grubu’nun MQB platformunu kullanan Kodiaq, Octavia’dan sadece 4 cm uzun olmasına rağmen, daha geniş bir kabine ve 720 litrelik bir bagaja sahip.

Sınıfının en iyi arka koltuk diz mesafelerinden birini sunan Skoda Kodiaq’ın üçüncü koltuk sırası da, ergenlik çağını aşmamış aile fertleri için gayet yeterli bir genişlik sunuyor. Otomobilin yedi kişilik kullanımda dahi hala 270 litrelik bagaj hacmi sunabiliyor olması da dikkat çekici.

Tıpkı Superb gibi Skoda Kodiaq da oldukça yüksek bir kalite hissiyatına sahip. Bu açıdan bakıldığında Volkswagen modellerinde aşağı kalır bir yanı olmadığı gibi, özgün kabin tasarımıyla bence daha cazip bir ortam sunuyor.

Kaynak: Evo

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version