Alman otomotiv devi Volkswagen Grubu‘na bağlı Skoda markası, Çin pazarına özel yeni SUV modelini resmen doğruladı. Bahsi geçen modelin önümüzdeki ay Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek olan otomotiv fuarında tanıtılması planlanıyor. Öte yandan Skoda, yıl sonuna doğru da ikinci yeni SUV modelini görücüye çıkaracak: Kodiaq GT Coupe.

Skoda’nın Çin’deki hedefi çok büyük

Bahsi geçen iki yeni modelle Skoda’nın Çin’de satışa sunduğu SUV ailesi toplam 4 modelden oluşmuş olacak. Halihazırda var olan Kodiaq ve Karoq modellerinin satış rakamlarının ise 2020 yılına kadar 600 bin adede ulaşması hedefleniyor. Ancak bunun için Skoda’nın çok sıkı çalışması şart, çünkü bu hedef mevcut satış adedinin iki katı!

Skoda’nın patronu Bernhard Maier, iki yeni SUV modelinin şirketin Çin pazarına ne kadar ciddiyetle eğildiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Ayrıca Maier, merakla beklenen Kodiaq GT modelinin ne yazık ki Avrupa’da satışa çıkamacağını da “Üretim kapasitemiz buna el vermiyor, yoksa Kodiaq GT’yi Avrupa’daki müşterilerimize ulaştırmayı çok isterdim” sözleriyle aktardı.

Küçük SUV: Kamiq

Yeni çıkacak olan SUV’un adı konuşmalarda Model Q olarak da geçiyor olsa da, satışa hazır ismi Kamiq olarak belirtiliyor. Karoq’un bir düşük modeli olması planlanan araç crossover segmentine dahil olacak. Ayrıca Kamiq, Çinli Rapid modelinin inşa edildiği PQ platformunu kullanacak.

SUV pazarının giderek büyüdüğü Çin’de son 2 yılda yüzde 100’e varan artış söz konusu. Haliyle Skoda da yeni araçlar tanıtarak bu pazardaki payını arttırmanın peşinde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version