İki kişilik cabrio keyfini, üç metreden kısa bir karoserde sunan Smart fortwo cabrio şehirdeki en avantajlı otomobillerden biri.

Özgün boyutları karşısında sunduğu yaşam alanıyla farklılaşan smart, yeni fortwo cabrio ile karşımızda.

Yeni smart, tasarımı ve boyutlarıyla özel hissettiren bir otomobil. Manevra ve park avantajını kaybetmemek için selefiyle aynı uzunlukta tasarlanan yeni smart’ın dingil mesafesi 6 mm ve genişliği 4 mm arttırılmış. Yüksekliği ise 10 mm azaltılmış. Renault Twingo modeliyle ortak kullanılan platformdan türetilen smart fortwo’da daha fazla eğlence isteyenlere cabrio seçeneği sunuluyor.

Smart fortwo cabrio Özel Hissettiriyor

Otomobilin iç mekanı uzun boylular için bile yeteri kadar geniş. Malzeme ve işçilik kalitesi makul seviyede. Düğme ve kontrol karmaşası yaşanmıyor. Ama ergonomi konusunda eksiklikler de var. Gösterge grubu rahat izlenemiyor. Devir göstergesi bağımsız bir yerde olması takibi zorlaştırıyor. Vites konsolunda bardaklıklar olmasına rağmen küçük eşya gözü eksikliği hissediliyor.

Yumuşak tente, istenildiğinde panoramik cam tavan gibi kısmen açılabiliyor. Eğer arka cam bölgesinden de hava girmesini istiyorsanız önce otomobilden inip tavan sütunlarını sökmeniz gerekiyor.

Smart fortwo cabrio Manevralarda Avantajlı

Selefine göre çok daha rahat yönlendirilebilen yumuşak bir direksiyon sistemi olan otomobilin manevralardaki avantajı daha da artmış. Ancak hız artınca direksiyonun hissiz kaldığı fark ediliyor. Süspansiyon sistemi de daha yumuşak. Bu yumuşaklık konforu arttırıyor. Yol tutuş konusunda da şehiriçi hız kuralları çerçevesinde yeteri kadar güvenli ve dengeli kalabiliyor.

Arkadan itişli olarak üretilen Smart fortwo cabrio’nun motoru da arkaya konumlandırılmış. 999 cc’lik atmosferik ve 898 cc’lik turbo benzinli motor seçenekleriyle twinamic isimli otomatik şanzıman standart sunuluyor.

6 ileri vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman modern bir ünite. Vites geçişlerinde akıcı ve sarsıntısız bir yapıya sahip. Yokuşlarda geri kaymaması ve pürüzsüz yapısı konfor ihtiyaçlarını karşılıyor.

Test aracımız sipariş ile ithal edilen 1,0 litrelik atmosferik motorlu olan seçenek. Hızlanma konusunda hiç iddiası olmayan bu seçenek yüksek hızlara da ayak sürüyerek tırmanıyor. Ama üretim aracının gerekleri olan, şehirde pratik ve ekonomik tüketim sunan keyifli otomobil formunu başarıyla kurduğunu da söylemeliyiz. 5,5 lt/100 km’lik ortalama yakıt tüketimi de ekonomik olabileceğini gösteriyor.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version